Sadako uit The Ring keert terug in 2019!

Een paar jaar geleden namen de geesten Sadako (The Ring) en Kayako (The Grudge) het nog tegen elkaar op. Nu is bekend geworden dat we naast een Amerikaanse reboot van The Grudge ook een nieuwe ‘Ring’-film krijgen in 2019! Het gaat om de Japanse horrorfilm getiteld Sadako  (貞子).

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Mayu (Elaiza Ikeda) is een psychologisch medewerker in een ziekenhuis. Ze neemt een mysterieus meisje (Himeka Himejima) die wordt beschermd door de politie, onder haar hoede . Het meisje is haar geheugen verloren. Ondertussen is Mayu’s jongere broer Kazuma (Hiroya Shimizu) een YouTuber. Hij wil meer kijkers krijgen en besluit naar een afgebrande site te gaan waar 5 mensen zijn omgekomen. Hier probeert hij de vloek van Sadako te ontwaken. 

Het begon allemaal in 1998 met  Ringu. De originele  film  kreeg maar liefst vijf sequels en vier remakes, waaronder de Amerikaanse remake The Ring (2002) met Naomi Watts in de hoofdrol. The Ring (2002) kreeg ook twee sequels, waaronder de meest recente film Rings (2017).  De meeste horrorliefhebbers weten dat The Ring  is gebaseerd is op het gelijknamige boek van Kôji Suzuki. In The Ring-universum zijn ook nog de boeken Spiral (Rasen) (1995), Loop (Rupu) (1998) , Birthday (Bāsudei)(1999), S (Esu) (2012) en Tide (Taido) (2013) verschenen. De film Sadako is gebaseerd op het laatste boek van Kôji Suzuki:  “Tide”.

Afbeeldingsresultaat voor tide book koji suzuki

Sadako  (2019) wordt geregisseerd door Hideo Nakata. Nakata regisseerde naast de originele film Ringu (1998) ook Ringu 2 (1998) en The Ring Two (2005). Het script is geschreven door Noriaki Sugihara. De cast bestaat o.a. uit: Elaiza Ikeda,  Takashi Tsukamoto, Hiroya Shimizu, Himeka Himejima, Ren Kiriyama en Rie Tomosaka.

Sadako (2019) zal vanaf 24 mei 2019 in Japan verschijnen. Er is nog niets bekend over een Nederlandse releasedatum.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie