‘The Grudge’ keert in 2019 terug met een reboot

Er is een reboot van de horrorfilm The Grudge uit 2004 aangekondigd, die Sam Raimi en Robert Tapert gaan produceren en zal in de zomer van 2019 in de bioscopen te zien zijn.

In 2004, toen het het Japanse horrorgenre-ijzer nog witheet was van de succesvolle Amerikaanse Ringu-remake The Ring, kwam de eerste remake van de Japanse horrorfilm Ju-on: The Grudge uit 2002. Waar de Japanners in 2003 slecht één vervolg maakten, Ju-on: The Grudge 2, leverde Hollywood uiteindelijk twee sequels (2006 en 2009).

Volgend jaar volgt er een reboot van de Amerikaanse versie. Het plot lijkt deels dat van de originele Japanse film te volgen, al zal er wel een nieuwe en Amerikaanse draai aan gegeven worden:
Een huis wordt vervloekt door een wraakzuchtige geest die degenen die er binnenkomen vervloekt met een gewelddadige dood.
In de originele film Ju-on: The Grudge werd het zo omschreven:
Wanneer Nishina Rika een bezoek brengt aan een bedlegerige oudere vrouw, ontdekt ze een mysterieuze deur die afgesloten is met plakband. Nishina kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en ze opent de deur. Een vreemde, duistere geest kan hierdoor ontsnappen en werpt een kwaadaardige vloek op de bezoekers van het huis. Iedereen die de woning betreedt, komt in verdachte omstandigheden om het leven.
Dat is ook de politie van Tokio niet ontgaan en de detectives openen een onderzoek. Dit leidt hen naar een moord die jaren geleden in het huis werd gepleegd. Een man vermoordde er zijn vrouw, maar het zoontje van het koppel werd nooit teruggevonden.

Deadline Hollywood laat weten dat de cast zal bestaan uit Demián Bichir (The Hateful Eight, Alien: Covenant), Lin Shaye (Insidious, Ouija), John Cho (Star Trek, The Exorcist) en Andrea Riseborough (Birdman, Oblivion). Nicolas Pesce, bekend van The Eyes of my mother, zal de film gaan regisseren op basis van het script dat Jeff Buhler heeft geschreven.

De opnames van de nieuwe horrorfilm moeten aankomende mei van start gaan. Sony Pictures heeft aangekondigd dat film vanaf 16 augustus 2019 in de Amerikaanse bioscopen te zien is. Vermoedelijk rond die tijd ook in de Benelux, maar daar is nog niets definitief bekend over.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “‘The Grudge’ keert in 2019 terug met een reboot”

 1. Jammer van al die reboots, remakes, prequels en sequels. Ik zie toch liever een origineel verhaal. Gelukkig zijn die er zeker nog wel, maar kennelijk zijn sommige concepten nog niet uitgemolken. En naar dit soort films kijk ik dan ook niet echt uit. Binnen een week krijgen we nieuws over een nieuwe Purge, Jigsaw en nu deze weer. Geeft toch een idee van creatieve bloedarmoede daar in Hollywood.

  Mocht hij overigens bij mij in het dorp gaan draaien, ga ik er vermoedelijk wel weer naar toe, maar zal daar waarschijnlijk toch wel spijt van krijgen. Net als van Rings vorig jaar (met een volledig fout gecaste Johnny Galecki).
  Ik ga dan tien keer liever naar films als A Quiet Place, Winchester of The Forrest.

  Maar sowieso bedankt voor de info, Janita. Want wat ik er ook van mag vinden, het is toch altijd prettig om op de hoogte te zijn van nieuws 🙂

  Beantwoorden
 2. Zitten mensen er echt op te wachten vraag je je dan af. De nieuwe versie van The Ring was ook geen hoogvlieger. Jammer dat men blijft voortborduren op oude ideeën en niks nieuws wil verzinnen. En mocht deze “reboot” falen, dan doet het de legacy van het origineel ook weer schade aan… Jammer.

  Beantwoorden

Plaats een reactie