Recensie: Sand Sharks (Mark Atkins, 2011)

Sand Sharks 'uncut'

Brooke Hogan in een film over haaien die door het zand zwemmen? Dan moet Sand Sharks wel een geweldige film zijn!

Wanneer het hoofd van een motorcrosser wordt gevonden in de duinen van het eiland/resort White Sands slaat nog niemand echt alarm. Maar als snel verdwijnen er meerdere mensen en worden vinnen in het zand ontdekt. Wat is hier allemaal aan de hand?

Zoals de titel waarschijnlijk al weggeeft; Ja, we hebben hier te maken met een low budget direct-to-video uitgave. Toch proberen wij objectief te blijven. Het is namelijk niet voor het eerst dat een film met een laag budget zonder bioscooprelease ons heeft verrast.

Verhaal van Shark Sharks

Brooke Hogan, de dochter van de bekendste worstelaar te wereld Hulk Hogan, speelt in Sand Sharks een wetenschapper *proest!* die door de lokale politie ter hulp wordt geroepen na het vinden van vreemde bijtsporen op gevonden slachtoffers. Wanneer zij een losgebroken tand ontdekt van een prehistorische haai die ook door zand kon zwemmen, gaan echter alle alarmbellen rinkelen. De mensen moeten zo snel mogelijk van het strand af naar vast bodem toe. Dat staat haaks op het aankomend zomerseizoen waar tienduizenden studenten van het vaste land worden verwacht en het eiland miljoenen zullen opleveren.

Okee, meer over het verhaal kunnen wij niet kwijt want dat is er niet.. Sand Sharks is in de verste verte geen Jaws of Deep Blue Sea. Er zijn wel vele verwijzingen naar die films en dat valt te prijzen. Maar waarom wordt het dan zo slecht gebracht? Je krijgt eerder de neiging om deze film uit te zetten en te gaan voor het origineel.

Sand Sharks Trailer

Brooke Hogan doet werkelijk waar haar best. Vooral met serieus kijken. Een echte Oscar-carrière zal er voor haar niet inzitten, maar als blonde stoot kan zijn nog vele rollen vertolken in andere films. Maar om haar de ongeloofwaardige titel te laten dragen van wetenschapper is net iets teveel van het goede. Corin Nemec speelt de bad boy initiatiefnemer van het grootse festijn wat moet plaatsvinden op het eiland. Niet alleen is hij zichtbaar te oud voor zijn rol ( zijn vader in de film is hooguit 10 jaar ouder) maar speelt ook daadwerkelijk verschrikkelijk slecht. Bijna alsof het hem te doen is.

Conclusie: So Bad It’s Good?

Het is moeilijk om met een zeer onwaarschijnlijk gegeven een goede film te maken. Dat beseft de regisseur Mark Atkins, levert elk jaar minstens vier b-films af voor de dvd-markt, gelukkig ook en probeert het slappe verhaal te ondersteunen met komedie. Dat had leuk kunnen uitpakken ware het niet dat er voor word gekozen om ook slapstick-geluiden aan die scènes toe te voegen. Nee, dat is niet leuk….

Voor de liefhebber is Sand Sharks verkrijgbaar op dvd en bluray.

Sterren: 1 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie