Recensie SAW II: Flesh & Blood (videogame)

In de SAW-franchise kwam vorige jaar de eerste game uit: SAW the game. hoewel veel mensen zich uitstekend met het spel vermaakten, bleken er toch flink wat minpunten aan het spel te zitten. Heeft Konami met dit tweede deel de minpunten kunnen overbruggen?

Eén van de verbeteringen die je vrij snel zult merken is afwisseling van characters. Over het algemeen speel je Michael Tapp, de zoon van de overleden detective David Tapp, maar je zult je soms verplaatsen in een ander karakter, dat overigens niet altijd in leven blijft. De game heeft geen groot en diepgaand verhaal, Michael ontdekt langzaam het motief achter de moord op zijn vader. Maar het spel SAW draait voornamelijk om overleven doormiddel van het oplossen puzzels en raadsels.

saw 2 videogame

In de puzzels zit een mooie afwisseling tussen denken, zoeken, proberen, reageren en fysieke uitdagingen. Om maar te beginnen met de meest voorkomende en irritante puzzel, achter diverse deuren zit een val en moet je zo snel mogelijk doormiddel van het invoeren van een knoppenreeks de val zien te overleven. De doelstelling om de spanning bij het openen van iedere deur hoog te houden mislukt hier volledig, met het resultaat dat je sterft en de deuren meerdere malen moet proberen.

Trial and Error lijkt dan ook bij alle andere puzzels de beste tactiek, want de besturing is niet helemaal precies en soms gewoon te traag. Het is natuurlijk SAW, waarbij je keihard in het diepe wordt gegooid, maar voor een minder frequente gamer zal ook de zeer stijle leercurve niet meewerken. Het spel ziet er niet heel bijzonder uit, de omgeving is weinig gedetailleerd en het kleurcontrast is laag, toch komt de sfeer goed over en geeft het permanent een ongemakkelijk gevoel. De audio is eigenlijk weinig verrassend en doet wat het moet doen.

SAW II: Flesh & Blood | release trailer (2010)

Konami heeft dit spel in minder dan een jaar na het vorige deel laten ontwikkelen, om waarschijnlijk zo bij te blijven bij de nu nog verse SAW-filmreeks. Misschien had men er echter toch beter aan gedaan om meer te gaan voor een kwaliteitsverbetering ten opzichte van het eerste deel. SAW II: Flesh & Blood zal voor slechts een handje vol gamers een aanwinst in de collectie zijn… helaas.

SAW II: Flesh & Blood is uitgegeven door Konami en verkrijgbaar op Playstation 3 en Xbox360

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie SAW II: Flesh & Blood (videogame)”

  1. Dit lijkt me nou echt niks aan, de films vind ik ook al niet meer zo bijzonder.. en dat het in minder dan een jaar alweer een vervolgd word uitgebracht zegt denk ik genoeg.. de uitmelkerij is weer begonnen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie