Recensie SAW 7 3D: is dit de finale?

The Last Piece of the Puzzle is you! Het zevende deel uit de SAW franchise moet een spetterend einde worden, zoveel is mij duidelijk en ik kijk voor de zekerheid nog de korte samenvatting van deel 1 tot en met 6. Ik zit klaar voor SAW 7 in 3D, ik ben klaar voor de finale.

SAW 3D begint dan ook veel belovend, in de etalage van een drukke winkelstraat wordt de eerste val neergezet. Een meid houdt er twee relaties op na en haar leven ligt nu in handen van beide mannen, gaan de mannen met elkaar de strijd aan of dumpen ze beiden de vrouw? “We’re breaking up” was nog nooit zo letterlijk..

Openingsscene Saw 3DTot nu toe werd er nog niet bij stilgestaan, maar als je de vallen van Jigsaw overleefd, begrijp je de zonden die je hebt begaan en zou je je herboren moeten voelen. Een groep overlevenden van Jigsaw zit echter met een trauma en zoekt steun bij de praatgroep van Bobby Dagen.

De sympathieke gespreksleider Bobbie Dagen is misschien wel de grootste crimineel uit de SAW-serie, gedreven door een geöliede marketingmachine verdient hij bakken met geld over de rug van de slachtoffers.

Natuurlijk wordt hij hier op toepasselijke wijze voor gestraft, in een veelvoud van vallen zal hij zijn marketingteam en zijn vrouw moeten redden. De andere helft van het verhaal loopt rond de erfenis van Jiwsaw, na de dood van John zijn de leerlingen het duidelijk niet eens over de voortzetting van de wijze lessen, het is het directe vervolg op de verhaallijn uit de vorige films en gaat hierin zeker een stap verder.

SAW 7 - trapHet verhaal is zeker iets beter dan de laatste paar SAW-delen, maar het is daarmee nog niet de grote finale die het belooft. De film begint geweldig met de val in een etalage voor een groot winkelend publiek, toch speelt de rest van SAW 3D zich weer af in de kleine duistere gebouwtjes die we kennen uit alle andere delen.

Nieuw is natuurlijk dat dit deel volledig in 3D is gefilmd, het ziet er goed uit en is in een paar scenes ook zeker erg vermakelijk, voor het grootste deel van de film is het helaas geen grote toevoeging. Het acteerwerk is als de film; voldoende zonder uitzonderingen.

Saw 7 3D beloofde een grote finale te worden, maar valt toch in herhaling. De elf nieuwe moordmachines zijn heerlijk gruwelijk en wederom erg vermakelijk en het verhaal rond Bobby Dagen is goed gevonden, maar het geheel is geen afronding, geen knaller, geen finale. Geen onaardige horrorfilm, maar het had spectaculairder en grootser gemogen.

SAW 3D draait vanaf 6 januari in de bioscoop.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

7 gedachten over “Recensie SAW 7 3D: is dit de finale?”

 1. Hier zit ik al een tijd weer op te wachten. Ook al heb ik er al veel rond gelezen en spoil ik hier en daar wat voor mezelf, toch zijn de verwachtingen hoog. Zij die vinden dat er tegenvallende delen in de franchise zaten: ik denk dat hier eerder een soort gewenning van de gruwel in het “spel” is en sommigen vinden het vergezocht worden. Tot hiertoe valt nochtans alles steeds mooi in de plooi en vind ik de vervolgen zeker aanvaardbaar. Mijn kop eraf moest dit écht het laatste deel worden… 🙂

  Beantwoorden
  • Ik gok dat dit ‘voorlopig’ het laatste deel is en dat we zeker de komende 5 jaar geen nieuw deel zullen zien. De filmmakers zijn gelukkig allen druk bezig met andere projecten, dit overigens soms de gruwelijkheid van Saw meenemen, ze zullen zichzelf alleen maar in de weg gaan lopen en ja, ik denk dat men de serie wel een beetje zat begint te worden.

   Toch vind ik het een hele prestatie om in zeven achtereenvolgende jaren een deel uit te brengen zonder dat er een echte flop tussen zit.

   Beantwoorden
   • Ondertussen deel 7 gezien en ook deze vond ik “gruwelijk” goed hoor. OK, het neigt soms eerder B-film, maar het zet de franchise toch respectvol voort. Vijf jaar wachten voor deel 8?? Dan hoop ik dat er niet eerder een remake van deel 1 volgt … 🙂

    Beantwoorden
 2. Ieell, gatsiee, Wie kijkt dit nou? Weet je hoe slecht dit is?
  ALS JE DIT KIJKT BEN JE BEETJE DOM… Want dit wil je toch nu
  of later niet aan je kinderen laten zien?
  Straks doen ze het na…

  Beantwoorden
 3. wat een slechte film er zit geen verhaal in het is echt heel nep en er gaan onnodig veel mensen dood daarbij is het echt vies hoe deze mensen dood gaan de eerste gaan nog ergens over maar deze slaat nergens op echt bar slecht

  Beantwoorden
  • Ik heb em niet gezien omdat ik bang was dat ie heel slecht zou zijn… maar dat er onnodig veel mensen op een vieze manier doodgaan zou voor een horrorliefhebber toch geen probleem moeten zijn 😉 dat is toch een beetje waar horror (voor een heel groot gedeelte) om draait 🙂 zeker de tortureaftaking van t genre.

   Beantwoorden

Plaats een reactie