Scare Me 2022, het meest angstaanjagende evenement in Flevoland?

Scare me is een horrorevenement

Wat is Scare Me?

Scare Me is een horrorevenement dat gelegen is aan De Steiger 57 in Almere. Aan dit evenement werd hard gewerkt door een groep horrorfans om meerdere geweldige spookhuizen te kunnen neerzetten. Dit harde werk boekt een goed resultaat; zo kan Scare Me met eer mededelen dat hun attractie ‘The Mansion’‘ genomineerd is voor beste spookhuis van de Benelux in 2022 en dat Writer’s Block twee jaar geleden zelfs gekozen werd tot het beste spookhuis van de Benelux.

De Nachtvlinders vonden het dan ook een eer om deze editie langs te mogen komen om op deze manier aan onze lezers een goede uiteenzetting te geven van dit evenement. Om die reden zijn we voor deze editie langs drie spookhuizen gegaan en kunnen we jullie voorbereiden op de gruwelen die je te wachten staat… als je het aandurft om dit jaar op bezoek te gaan tenminste.

Durf jij het avontuur aan?

Wanneer je bij het horrorevenement Scare Me aankomt dan staan de monsters je al op te wachten. Overal op het terrein zie je monsterlijke figuren langslopen die jou de stuipen op het lijf proberen te jagen. Je moet eerst een horrorpad af voor je het evenement zelf in kan gaan, waar je eerst nog een comité gruwelijke monsters treft.

Wanneer je dit pad doorstaan hebt en je Scare Me binnen bent gegaan, dan kom je aan in een grote loods waar vier grote huizen klaar staan om je met diverse angsten te confronteren. Deze spookhuizen zijn allemaal erg gevarieerd van een oude villa tot een echte piraten schuilplek, allemaal met hun eigen unieke ervaringen. Op het eind is er de keuze gemaakt om Writer’s Block, The Mansion en Baku te bezoeken. We laten hiermee Pirates, The Ride en Kill IT vs Kill Santa nog over voor lezers met stalen zenuwen.

Scare Me vindt zich plaats in de periode van 21 Oktober tot 19 November, op elke vrijdag en zaterdag. Het begint op al deze dagen rond 19:30 en eindigt om 23:00. De tickets kosten 33,95 per persoon, bij aankoop van een ticket is toegang tot alle attracties inbegrepen.

Writer’s Block

bunny uit Donny Darko

Writer’s Block vertelt het verhaal van een horrorschrijver welke momenteel kampt met een dilemma. Hij kan geen idee bedenken voor het einde van zijn nieuwste boek. Dit probleem wordt verergerd wanneer de monsters van zijn boek besluiten om hem een bezoekje te brengen. Hierna verandert het huis van de schrijver in een grote optische illusie waar elk pad je terug lijkt te brengen naar dezelfde locatie. Het maakt hier niet uit welke kant je op gaat, je komt steeds terug bij dezelfde plek. Dit alleen zou al eng zijn maar het wordt nog erger wanneer er constant een monster achter je aan loopt. Voor het monster van het spookhuis is de originele keuze gemaakt om het kostuum te gebruiken van het konijn uit de film Donnie Darko. Wanneer dit monster in je nek zit te hijgen. weet je al snel dat je de rol speelt in een angstaanjagend avontuur.

The Mansion

In The Mansion speel je de rol van een privé detective. Die heeft de taak om naar het huis te gaan van Meneer de Graaf. Hij is al drie weken vermist. Al snel kom je er achter dat deze verdwijning te maken heeft met een mysterieuze occulte groep die in dit huis bezig zijn met rituelen. Gedurende je verder komt in het huis, des te meer je weet te onthullen over het mysterie achter deze verdwijning. Alleen zit de tijd je op je hielen…. Zonder nog meer prijs te geven kan ik je wel garanderen dat je ondervinden gaat waarom dit huis dit jaar was genomineerd voor engste spookhuis van de Benelux.

Baku

baku is een horrorhuis in Scare Me is een horrorevenement

In het midden van het evenement zie je een klein Japans winkeltje. Dit winkeltje is de locatie voor een hele unieke attractie van Scare Me, namelijk Baku. Baku is in de Japanse mythologie een supernatuurlijk wezen welke in staat is om nachtmerries op te eten. Aangezien Baku zich alleen bezig houdt met dromen kun je natuurlijk niet in zijn rijk komen wanneer je wakker bent. Om deze reden krijg je hier bij de ingang een maskertje aangereikt, welke je voor je ogen moet plaatsen. Door dit masker zie je helemaal niks meer. Je krijgt vervolgens de instructie om met je groep in een rij te gaan staan en een touw aan te pakken. Alleen dit touw vormt vanaf nu de weg welke je kan volgen.

Heel de wereld om je heen is donker, toch weet je dat je niet veilig bent. Er wordt namelijk soms plotseling aan je benen gegrepen, je hoort in de verte het geluid van drums en af en toe voel je een vreemde vloeistof in je gezicht. Heel de weg is een doolhof waarin je nooit weet waar het volgende stukje touw is die je weer begeleidt naar de uitgang. Welkom in het rijk van Baku.

Is Scare me de reis waard?

Scare Me heeft vanwege de grote diversiteit aan spookhuizen die allemaal een eigen wereld laten zien een echte horrorwereld gecreëerd. In Scare Me ligt het gevaar constant op de hoek. Alle gevaren in Scare Me zijn zo creatief uitgevoerd dat je elke keer weer enthousiast wordt wanneer je weer het volgende spookhuis ingaat. Je hebt continue het gevoel dat je weer een nieuw angstaanjagend, maar ook creatief avontuur ingaat. Dankzij deze diversiteit en creativiteit is Scare Me zeker het bezoek waard. Door alle adrenaline welke door je lijf stroomt, zal je bij een bezoek aan Scare Me alles willen om zoveel mogelijk van dit evenement mee te kunnen maken!

Wat daarentegen nog wel belangrijk is om te vermelden is het feit dat Scare Me tamelijk groot is. Dit lijkt positief maar dit zorgt er wel voor dat het lastig wordt om alle attracties te zien welke het te bieden heeft. Ik raad om deze reden persoonlijk aan dat wanneer jij alles van Scare Me wil meemaken het juist belangrijk is om een goed tempo erin te houden. Het nadeel is dan ook dat als je met het OV komt, het heel belangrijk is om een goede planning bij te houden omdat het anders nog lastig kan worden om thuis te komen. Mocht je daarentegen op een goede afstand van dit evenement in de buurt wonen dan is het zeker een aanrader om een tocht naar dit evenement te maken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie