Verslag Scare Me 5.0

Scare Me 5.0 horrorclown
Scare Me 5.0 horrorclown

Kan je niet wachten tot Halloween begint? Mooi, want dat hoeft ook niet. Gisteren, vrijdag 15 september, opende namelijk de vijfde editie van Scare Me in Almere. Van 15 september tot en met 7 oktober kun je hier elke vrijdag en zaterdag tussen 19:30 en 22:30 terecht voor een portie horror. Scare Me is opgebouwd in een soort fabriekshal aan de Steiger 57, op een afgelegen industrieterrein in Almere Haven. Als je naar binnen gaat, krijg je een beetje een kerstmarkt gevoel, maar dan met een Halloweenthema. Er zijn een paar kraampjes waar je eten en drinken kunt kopen, en enkele kraampjes met horrorspullen. Her en der staan sofa’s, tafels en stoelen waar je rustig wat kunt drinken, nou ja, rustig… Kijk niet vreemd op als er ineens een zombie in je nek staat te hijgen, of als je wordt belaagd door een horrorclown met een kettingzaag.

The Mansion
The Mansion

De spookhuizen staan rondom een pleintje, er zijn er 3: Asylum, The Mansion en Zombie Terror. Daarnaast kun je tegen een toeslag ook naar de Pirate Adventure. The Asylum was absoluut mijn favoriet. Het begon al goed met dokter Bernards lieftallige secretaresse en ook de rest van dit spookhuis was heel goed opgezet. Ik zal er verder niets over zeggen, dit moet je gewoon meemaken. The Mansion is ook fantastisch uitgewerkt, ik keek er mijn ogen uit. Bij Zombie Terror moet je het opnemen tegen, je raadt het al, zombies. Pirate Adventure is meer een escape room, je moet allerlei raadsels oplossen om verder te komen, hier draait het vooral om samenwerken. Naast de spookhuizen heb je ook een filmzaaltje en een game room.

Pirate Adventure
Pirate Adventure

Wat opvalt bij Scare Me 5.0 is de passie van de medewerkers. De acteurs en actrices gaan helemaal op in hun rol, echt fantastisch. De aankleding is simpel, verwacht geen gelikte decors, maar de make-up en outfits zien er goed uit en de sfeer is geweldig. Ga gezellig met vrienden, of desnoods met collega’s en maak er een teambuilding event van (in dat laatste geval moet je echt naar Pirate Adventure); je bent hier al snel uren zoet. Kaartjes zijn beschikbaar aan de kassa of via de website van Scare Me.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie