Vampierenserie True Blood seizoen 1 op dvd

Over de serie True Blood hebben we al regelmatig geschreven, niet zo heel vreemd als je begrijpt dat één van onze doelen met DeNachtvlinders.nl is om horror in Nederland sexiër op de kaart te zetten, de Southern Vampirestyle in de boeken van schrijfster Charlaine Harris en de tv-serie van producent Alan Ball passen hier dan ook helemaal in thuis.

Over de 12 afleveringen die op de True Blood seizoen 1 dvd staan zal ik dan ook kort zijn: Het is een must-see, ook voor mensen die niet van horror of fantasy houden, de dramaserie blijft in alle afleveringen boeien.

Audiocommentaar

Van de 12 afleveringen zijn er 6 voorzien zijn van commentaar die een leuk kijkje achter de schermen geven. De dubbelcommentaren zijn heerlijk om te luisteren en ook de visie van producent Alan Ball geeft je een bredere blik op de serie. Het commentaar van aflevering 7 en 11 is helaas iets minder spannend.
Aflevering 1: Producent Alan Ball
Aflevering 2: Anna Paquin (Sookie) en regisseur Scott Winand
Aflevering 4: Scenarist Brain Buckner en regisseur Micheal Lehman
Aflevering 5: Stephen Moyer (Bill) en regisseur Dan Minahan
Aflevering 7: Regisseur Marcos Siega
Aflevering 11: Scenarist/regisseur Nancy Oliver

A mock-u-mentary about vampires in America

Als toetje een documentaire over de ‘Great Revelations’: De uitvinding van Tru:Blood en de openbaring van de vampieren in Amerika. Op een paar slecht belichte scenes na, is het een leuk extraatje dat je misschien zelfs nog vóór de eerste aflevering moet kijken.

De serie is simpelweg een dikke 9 waard, maar het audiocommentaar haalt dit helaas niet, het zijn aflevering 7 en 11 die het cijfer omlaag halen naar een 7. De mockumentary is kort en vermakelijk, maar de kwaliteit is behoorlijk lowbudget, hetgeen in flink contrast staat met de serie. Alles bij elkaar is de serie een must have.

True Blood dvd s1De hitserie True Blood weet op FOXlife iedere maandag om 20.30 uur al veel volgers aan zich te binden, in maart vond onder grote belangstelling van vele bekende Nederlanders en andere genodigden het True Blood Vampire Ball plaats. Deze sexy vampierenserie is vanaf 23 juni verkrijgbaar op dvd.

True Blood speelt zich af in het stadje Bon Temps in Louisiana, waar sinds de uitvinding van synthetisch bloed, de vampieren geen menselijk bloed meer nodig om te overleven, maar in de schaduw van de nacht blijken zij over duistere en bloeddorstige geheimen te beschikken.

De hoofdpersoon in de serie is Sookie Stackhouse, gespeeld door Anna Paquin. Zij is een telepathische serveerster die een relatie krijgt met de 173-jarige vampier Bill. Als Sookie Stackhouse beschikt zij over gaven om gedachten te kunnen lezen, echter dit houdt zij voor iedereen verborgen. Voor deze rol ontving de actrice in 2009 een Golden Globe. Bill wordt gespeeld door acteur Stephen Moyer met wie Anna in het echte leven ook een relatie heeft.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
29 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan Meijer
Adriaan Meijer
12 jaren geleden

Ik heb ooit in 6 vwo een scriptie geschreven over vampiren in de literatuur door de jaren heen. Daarin werd Dracula (1898) vergelijken met ‘Interview with a vampire’ van Anne Rice (1956) en ‘Buffy’ (1995). Als ik dat ooit zou willen herzien, dan hoort True Blood daarbij. Vampieren in True Blood hebben toch weer net iets andere eigenschappen dan de klassieke vampieren.

Daarom heb ik natuurlijk beeld materiaal nodig op dvd!

Annette
Annette
12 jaren geleden

Ik ben eigenlijk altijd al weggeweest van vampiers en andere bovennatuurlijke dingen. Ik ben daarom ook een groot fan van de serie ”True Blood”. Toen ik hoorde dat HBO een nieuwe serie kreeg over vampieren was ik gelijk blij. Ik heb daarom ook True Blood vanaf het begin gevolgt vanuit Amerika. Het eerste seizoen en het tweede zijn gewoon ge-wel-dig! Vanaf vorige zondag is seizoen 3 ook begonnen. Ik heb hier maanden naar uit gekeken. Dit beloofd ook een erg spannend seizoen te worden.
True Blood is gewoon een top serie. Een van de beste vampire story’s.

Wouter
Wouter
12 jaren geleden

Ik ben zelf een vampier en deze serie komt toch wel in de buurt van hoe het er aan toe gaat.

vampier henk
vampier henk
11 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter

Ook uit. Mijn eigen ervaringen kan ik dat alleen maar besvestigen… yaha

Luuk
Luuk
12 jaren geleden

Het verhaal ik hier typ heb ik ook gestuurd naar de McDonalds ballenplakken wedstrijd – waarom zou jij naar het WK in Zuid Afrika moeten? Gelukkig hebben beide verhalen redelijk met elkaar te maken.

Het begint met een bekentenis. Mijn vriendin is een Adze… Voor de onwetenden onder jullie. Het verhaal van de Adze is een Afrikaanse folklore. Sommige stammen uit Afrika geloofden dat er Adze waren, parasieten die het bloed van kinderen aten. De Adze, ik heb het zelf gezien, heeft de onvoorstelbare gave om zich te transformeren in een vuurvlieg. Daarnaast is het mogelijk voor de parasieten om over de lichamen van slachtoffers te heersen. Mensen die beheerst werden door een Adze werden vaak als heksen beschouwd. Om vervolging te voorkomen is mijn vriendin pakweg vierhonderd jaar geleden vertrokken vanuit Afrika. Ze heeft zich in ons Nederland gevestigd.

Langzaam raakte ze gewend aan onze gebruiken en burgerde in. Haar honger stilde ze zelden maar zeker, terwijl heimwee naar het verre Afrika groeide en groeide.

Niet lang geleden kwam ik haar het heugelijke nieuws vertellen. We zouden naar Afrika gaan om de wedstrijd Nederland – Kameroen bij te wonen. Ze was door het dolle heen. Eindelijk weer iets van het continent wat ze zo lang heeft moeten missen, waar ze naar verlangde om haar tere vuurvlieg vleugels uit te slaan en te genieten van de Afrikaanse zon…

Onze kaartjes bleken nep… Mijn vriendin is er nog steeds kapot van… Ik heb mijn spaarrekening geplunderd en binnenkort gaan we alsnog de Afrikaanse zon opzoeken, maar het is een slag geweest. Ook duurt het nu nog enkele maanden voor we op het continent ten zuiden van ons aan zullen komen. Om de tijd te doden zouden we wel een seizoen vol vampierfictie kunnen gebruiken. We kennen de serie nog niet, maar beter laat dan nooit.

Renee
Renee
12 jaren geleden

True Blood is de eerste serie die op een originele manier vampieren neerzet in de hedendaagse maatschappij. Vampieren hotels, vampieren politiek. Het is nieuw, verfrissend en Sookie met haar ”onmenselijke” krachten en groot hart is een prachtig middelpunt in dit verhaal waar ik voor thuis blijf.

“Oh, I’m not here for money. I’m here for Sookie.”

Willem
Willem
12 jaren geleden

Ja, hebben! Ik heb geen Foxlife thuis, dus heb de serie niet kunnen zien. Wel heel veel over gehoord, lijkt me een vette serie!

wendy
wendy
12 jaren geleden

Ik ben zo verliefd op deze serie, daarom wil ik heel graag seizoen 1 op dvd hebben.
Ik win nooit wat, dus zou het heel leuk vinden om deze ene keer te winnen!!
Gun het me aub!

Groetjes Wendy

Een True Blood lover

Edwin
Edwin
12 jaren geleden

Het is een leuke serie, maar mijn vriendin is er hélemáál weg van en heeft alle boeken gelezen. Ik zou graag deze prijs winnen voor mijn vriendin!

Annelies De Munck
Annelies De Munck
12 jaren geleden

OE ja! Alexander Skarsgård is de echte held van de serie, slim, sluw en ook niet onaantrekkelijk! In vergelijking met Bill is Eric wél een echte vampier. De serie is echt goed, ik kan niet wachten tot het bij net5 wordt uitgezonden! of tot ik deze dvd ontvangt 😉

Megan
Megan
12 jaren geleden

True blood is een erg leuke serie!
Als je aan een aflevering begint kan je gewoon niet meer stoppen met kijken.
Ik heb alle boeken gelezen ze zijn erg fijn om door te lezen en erg spannend net zoals de serie.
Er spelen leuke acteurs en actrices ze spelen de rollen erg fijn en leuk net zoals in de boeken.

Ik heb al twee afleveringen gezien van de nieuwe serie ik kan niet wachten!
En ik hoop dat ik deze dvd kan winnen 🙂 Dan heb ik alvast weer een dvd er bij voor mijn uitzet!

Sasha
Sasha
12 jaren geleden

Dit moet ik natuurlijk ook proberen. True Blood is een erg leuke serie, die moet ik gewoon in mijn kast hebben!

Ann
Ann
12 jaren geleden

Net zoals die tong zo zalig over die vampierenlippen glijdt op de cover van True Blood 1, zo glijden bij mij en mijn vriendin de vampierentandjes (die roze snoepjes in vorm van vampieren tanden, met zuur rond) tussen onze lippen en grollen we naar elkaar en trekken we gekke bekken als vampieren, grrrrrrrrrr…. zaaaaaaaaaalllliiiiiiiiiiigggggggggg gewoon… k denk dat ik er nog een beetje zou bij kwijlen met de nosfernato Alexander Skarsgard!!!!

dirk ampoorter
dirk ampoorter
12 jaren geleden

Ik ben een vampier
Gewoon, eentje van hier
Drink graag een pintje bloed
Zelfs van een koe, dat smaakt goed

Maar als de zomer komt, bloedheet
Heb ik honger en ik eet
Bijt ik hier en hap ik daar
Voldaan ben ik, en klaar

Jeffrey
Jeffrey
12 jaren geleden

Yeeeeaaaahhhh, gimme some true blood! I’m craving for some true blood! I’m thirsty for your true blood! I’m coming to get it, if you down give me some. Come on and join “Them Crooked Vampires” (drip drip…)

Nick
Nick
12 jaren geleden

Ik geef u tien redenen waarom ik een exemplaar van “True Blood” graag wil hebben, en in sommige gevallen zelfs verdien (naar mijn bescheiden mening) *wink* :

10. Mijn idool is Vincent de Vampier (deze is voor wie Uri Geller heeft gezien).
9. Ik heb beeldmateriaal nodig voor mijn Anna Paquin videocollage.
8. Ik heb wel eens bloedarmoede gehad.
7. Gratis dvd’s sla ik niet af.
6. Ik wil niet naar de zoveelste herhaling van The A-Team kijken.
5. Als Nederland er in de volgende ronde van het WK uit vliegt moet ik natuurlijk getroost worden.
4. Gratis spullen sla ik niet af.
3. Ik heb geld nodig om nieuwe hoektanden te laten zetten.
2. Dvd’s verkopen goed op het Internet.
1. Alles wat gratis is, sla ik niet af.

LaLaLoes
LaLaLoes
12 jaren geleden

Ik win graag omdat ik me nu toch heus een beetje pipjes begin te voelen met al die zonnige dagen en omdat die eeuwige rose toch in haar geheel de dorst naar rood niet drenkt. Ik denk dat ik maar spoedig onder een fijn verduisterend dekentje op de bank moet gaan hangen met een hoop DVDtjes, en als ik die nu door jullie gratis krijg toegetsuurd hoef ik tenminste niet naar buiten… Niet dat ik zelf van de vamoierige kant ben, ik ben helaas gewoon ongelovelijk lui 🙂

Truebie Team Bill
Truebie Team Bill
12 jaren geleden

Sindsik de eerste glimp van True Blood zag, ben ik hooked en vertoon ik symptomen van OCD. Als was het V-blood, snak ik naar mijn dagelijkse dosis en scan ik You-tube en HBO af naar oude en nieuwe fragmenten, interviews en updates. Voor het eerst in mijn leven heb ik me in de illegaliteit van de Amerikaanse free download markt gegooid om toch maar mee te zijn met het derde seizoen. Red mij van deze malafide onderwereld en stuur mij de DVD box zodat ik eindelijk mijn honger kan stillen aan the real thing.
In ieder geval, I will not apologise for what True Blood has awakened in me. For that, I shall never feel sorry!

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Sanne
Sanne
12 jaren geleden

volgens mij ben ik de enige hier die de serie helemaal niet kent
en als ik hier zo lees is dat een groot gemis een goede reden om mij te laten winnen zo’n topserie moet je gezien hebben Ik hartje vampieren

amanda
amanda
12 jaren geleden
Kollin
Kollin
12 jaren geleden

Ik wil deze film graag winnen:

omdat ik niet kan wachten,
heb zelfs slapeloze nachten,
over demonen en vampieren
die mijn zenuwen laten gieren.

Kan mijn verwachtingen niet verstoppen;
zij laten mijn hart sneller kloppen.
Dus ik vind dat ik hem verdien,
zodat ik hem zo snel mogelijk kan zien.

iris
iris
12 jaren geleden

als ik trueblood kijk is het alsof ik van het begin tot het einde mijn adem in houd om maar niks te missen.
de dvd kan ik terug spoelen om het opnieuw te bekijken

leon
leon
12 jaren geleden

Waarom ik deze dvd moet winnen?
Nou waar zal ik eens beginnen.

Ik ben waarschijnlijk de grootste seriefan die je kent,
misschien wel de grootste van dit hele continent.
Ik zou de hele dag series kunnen kijken,
maar ik zou ik op een van die bleke vampiers gaan lijken.

Ook ben ik maar een arme student,
en heb ik net als de meeste bijna geen cent.
Dus als ik hem niet win zal ik nog heel lang moeten wachten,
daarom zijn jullie de enige die die pijn kunnen verzachten.

Nou dit was dan mijn combinatie tussen rijmen en smeken,
hopelijk zijn jullie hierdoor voor me bezweken.

Gr. Leon

Linda Molenaar
Linda Molenaar
12 jaren geleden

Als Nederland tijdens het WK eens niet hoeft te spelen,
hoef ik me dankzij deze dvdbox niet te vervelen.
Ik heb veel goeds over deze serie gehoord,
dus hopelijk word ik tijdens het kijken niet gestoord.

Kelly
Kelly
12 jaren geleden

Ik ben zo weg van Sookie, Bill, Eric, Sam en de rest! Zeker de boeken van Charlaine Harris over Sookie’s avonturen zijn prachtig. True Blood, net zo gaaf. Bovendien is Eric de meest sexy vampier, OOIT. Graag zie ik mezelf voor de tv hangen, kwijlend en verlangende naar Eric, en de rest ook wel natuurlijk. Hele gave serie!!

Stephanie
Stephanie
12 jaren geleden

Ik ben al sinds het begin van True Blood helemaal fan van de serie!
Stiekem vind ik Sam het knapste personage uit de serie 😛
Ik hoop echt heel erg dat het eerste seizoen een toevoeging mag worden aan mijn dvd-collectie!
Dan kan ik eindelijk een keer een True Blood Marathon thuis houden met mijn vriendinnen!
Jullie maken daarmee dus niet alleen mij blij, maar ook mijn vriendinnen, die TB ook geweldig vinden!
Jammer dat ze de True Blood drankjes nog niet in NL verkopen 😛

xx Stephanie!

Linda
Linda
12 jaren geleden

Ik zie alleen de winnaars nergens staan?

29
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x