Seizoen 3 van The Walking Dead krijgt 16 afleveringen

Tijdens de winterse editie van de Television Critics Association press tour was het zaterdagmiddag de beurt aan de zender AMC om zijn plannen voor de komende maanden uit de doeken te doen. Het absolute paradepaardje van de zender is de zombieserie The Walking Dead, gebaseerd op de gelijknamige comicreeks van Robert Kirkman. De zender had goed nieuws voor de fans: het derde seizoen van de serie krijgt 3 extra afleveringen, wat het totaal op 16 afleveringen brengt.

De zender kon nog geen startdatum voor het derde seizoen bekendmaken, al zal het waarschijnlijk net als de vorige jaren rond Halloween zijn. Het tweede seizoen gaat wel vanaf zondag 23 februari bij FOXlife verder met de resterende afleveringen. Ook voor het derde seizoen zou de reeks opgesplitst worden in 2 blokken met een winterstop.

De makers van The Walking Dead bevestigden de geruchten over de plannen die Frank Darabont had over de openingsaflevering van het tweede seizoen. Die wilde in die eerste aflevering een flashback maken naar het begin van de uitbraak van de zombieplaag. Daarvoor wilde hij terugkeren naar Atlanta en het verhaal vertellen van hoe het leger probeerde de stad te vrijwaren van de zombieplaag en een veilige basis voor overlevenden wilden creëren. Hierbij zou dan de dode soldaat die Rick Grimes in de allereerste aflevering vond in die eenzame tank in de stad centraal staan. De makers hebben lang nagedacht over deze verhaallijn, maar besloten samen met Frank Darabont, die toen nog niet opzij werd gezet als showrunner, om deze verhaallijn te laten varen. Dit omdat deze verhaallijn te ver van de hoofdcast stond en deze geen rol van betekenis kon spelen in deze aflevering.

De makers wisten ook te vertellen dat ze net als de comic-boeken geen idee hebben van wat de zombieplaag heeft veroorzaakt en hoe de plaag gestopt kan worden. Toch is dat geen obstakel voor hun. Het zijn namelijk niet de zombies die centraal staan in het verhaal, maar wel de overlevenden. Zij moeten namelijk vechten om te overleven, moeten een veilige plaats weten te vinden en daar proberen terug een eigen gemeenschap op te bouwen. Daarbij moeten ze ook in de harde omstandigheden proberen menselijk te blijven. Vermits dit het originele concept van de reeks is, zou de onthulling van de oorzaak of de ontdekking van de remedie meteen een heel andere dynamiek aan de show geven. Iets wat de makers niet willen.

Daarnaast hebben de makers wel regels opgesteld van hoe snel iemand in een zombie veranderd en hoe snel de zombies bewegen. Men probeert op elk moment van het verhaal hiermee rekening te houden. Dus ook al lijkt het soms willekeurig van hoe snel iemand een zombie wordt, dat is het niet. De makers proberen rekening te houden met de fysiek van de overledene om de tijd van het omvormingsproces in te schatten. Ook weerleggen ze de kritiek van sommige fans die beweren dat de zombies in het tweede seizoen sneller lijken te bewegen dan in het eerste seizoen. Volgens de makers klopt dit, al geven ze toe dat de ene acteur een ander ritme kan hanteren dan de andere, waardoor er soms een zombie sneller lijkt te gaan.

Tenslotte konden de makers niet zeggen of het belangrijke personage uit de stripreeks Michonne in het tweede seizoen nog zal opduiken. Volgens de makers zal het personage zeker opduiken in de loop van het verhaal, maar of dit in het tweede seizoen zal zijn of later, lieten de makers in het midden. In de komende afleveringen van het tweede seizoen zal de strijd tussen Rick en Shane nog centraal staan. Deze twee machomannen proberen de leider van de groep te worden en blijven vechten voor het hart van Lori.

Het tweede seizoen van The Walking Dead is te bekijken op FOXLife en de dvd-box van het seizoen zal einde mei in de winkelrekken liggen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
20 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tommy
Tommy
11 jaren geleden

Ik hoop nu wel dat ze toch een beetje de lijn van de comics gaan blijven volgen… :s

Sjors
Sjors
11 jaren geleden

Goed nieuws lijkt me, die extra afleveringen 🙂 Ik hoop ook dat we iets meer uit het origineel terug zullen zien dan tot nu toe het geval is.

Lester Cornfield
Lester Cornfield
11 jaren geleden

Hoop dat ze die gevangenis nog aan gaan doen in seizoen 3.

Sjors
Sjors
11 jaren geleden
Antwoord aan  Lester Cornfield

Ik ook!

jeroenymus
jeroenymus
11 jaren geleden

Super. Ik vond seizoen 1 met maar 6 afleveringen al zo weinig.
Van series als dit kijk ik er zo een stuk of 4 afleveringen achter elkaar. Je kan er gewoon niet genoeg van krijgen. Super serie.

Maar blijft die Darabont er nu bij betrokken als regisseur of niet?

Tim van het Ende
Tim van het Ende
11 jaren geleden

Extra afleveringen, altijd goed nieuws!!! Ik heb een vraag: Ik heb serie 1 op dvd en heb serie 2 kunnen volgen tot en met aflevering 5 (chupacabra) nu weet ik, dat Fox op 23 februari weer begint metaflevering 8! Dus ik mis de afleveringen secrets en pretty much dead already! Iemand een tip hoe ik deze kan zien? UPC on demand heeft ze er niet tussen staan (chupacabra) is de laatste… Hoop op een bericht!

Sjors
Sjors
11 jaren geleden
Antwoord aan  Tim van het Ende

Ik weet wel hoe je er illegaal aan kan komen, maar anders zou ik zeggen dat je moet wachten tot seizoen twee in de winkels ligt (tenzij ze toch nog bij UPC verschijnen).

Tim van het Ende
Tim van het Ende
11 jaren geleden

Bedankt voor je reactie Sjors! Ik had even niet nagedacht over het downloaden inderdaad..
Als er geen andere optie is, ga ik dat maar eens proberen.

jeroenymus
jeroenymus
11 jaren geleden

Pas op hoor, Staatssecretaris van Justitie Teeven komt achter jullie aan. whoaoaoaoa.

DVV
DVV
11 jaren geleden

Fucking brute serie, net aflevering 12 gezien!! Kan niet wachten tot morgen afl. 13.

tesss
tesss
11 jaren geleden

aah, net afl. 13 gezien, de gevangenis!:)
wanneer begint seizoen 3?

tesss
tesss
11 jaren geleden
Antwoord aan  Filip Aelbrecht

Aaah, veel te lang! Ik las wel ergens najaar 2012, maar ook geen precieze datum verder.

Don Julio
11 jaren geleden

Seizoen 2 afgelopen, damn wat een knaller. Zo lijkt er hele afleveringen ‘niks’ te gebeuren, en dan dendert de sneltrein over je heen. Nu een hele lente en zomer wachten 🙁

Lester Cornfield
Lester Cornfield
11 jaren geleden

Ik begon de hoop al een beetje te verliezen. Seizoen 2 had een ontzettend saai en traag middenstuk, maar de laatste 4 afleveringen maken veel goed. Zeker die laatste aflevering, waarbij het er naar uitziet dat de lijn van de comic weer meer gevolgd gaat worden. We wachten gespannen af..

Mr Chapetto
Mr Chapetto
11 jaren geleden

Wauw einde van van aflevering 13= assassin XD
Wie weet wie het is ik weet het al 😛
Het staat op de officiele site AMC.

Lester Cornfield
Lester Cornfield
11 jaren geleden
Antwoord aan  Mr Chapetto

Als je de comic leest weet je het ook 😉

Sjors
Sjors
11 jaren geleden
patje
patje
10 jaren geleden

hoop dat ze dat jongetje en zen vader van seizoen 1 nu ook terugziet in seizoen 3 ben benieuwd trailer ziet er iedergeval goed uit

20
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x