TV-serie Mr. Mercedes (Stephen King) krijgt 10 afleveringen in 2018

Alles dat Stephen King schrijft wordt verfilmd, begin vorig jaar werd bekend dat Sonar Entertainment interesse had in Mr. Mercedes. Nu staat het project vast en zal de serie van 10 afleveringen in 2018 te zien zijn op het Amerikaanse kanaal Audience Network.

Acteur Brendan Gleeson is gecast als Detective Bill Hodges, de gepensioeneerde agent, en Anton Yelchin zal de rol van Brady Hartsfield op zich nemen in Mr Mercedes. De productie is in handen van David E. Kelly (Boston Legal, Ally McBeal en The Practice) en Jack Bender (Lost en Under The Dome), die respectievelijk ook werken aan het script en de regie zullen voeren.

MrmercedescoverOver Mr. Mercedes:
Drie van de meest onwaarschijnlijke en fantastische helden die Stephen King ooit heeft gecreëerd proberen een eenzame moordenaar te stoppen die eropuit is om duizenden mensen op te blazen. Het gevolg is een bloedstollende race tegen de klok met vele levens op het spel.

Op een ijskoude vroege ochtend staan honderden wanhopige werklozen in de rij voor een banenbeurs. Zonder waarschuwing racet een eenzame bestuurder in een gestolen Mercedes dwars door de menigte; acht mensen worden gedood, vijftien raken gewond. De moordenaar ontsnapt.

Maanden later wordt politieagent Bill Hodges nog steeds achtervolgd door de onopgeloste misdaad. Wanneer hij een krankzinnige brief ontvangt van iemand die zichzelf de ‘Extra’ noemt en dreigt met nog een duivelse aanval, ontwaakt Hodges uit zijn depressieve en wezenloze pensionering, vastbesloten om een volgende tragedie te voorkomen.
Lees pok onze 5-sterren recensie.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “TV-serie Mr. Mercedes (Stephen King) krijgt 10 afleveringen in 2018”

Plaats een reactie