Stephen King-serie The Stand op 3 januari in Nederland te zien

De nieuwe adaptatie van Stephen King’s The Stand is in Nederland vanaf 3 januari te zien! De serie, die morgen in Amerika op CBS All Access verschijnt, zal in Nederland via StarzPlay op Prime Video en AppleTV+ te streamen zijn. De serie onder regie van Josh Boone bestaat uit negen afleveringen die wekelijks uitgezonden worden.

The Stand is Stephen King’s epische verhaal van een strijd tussen goed en kwaad in post-apocalyptisch Amerika. Wanneer een dodelijk virus ontsnapt uit een legerbasis en zich in korte tijd wereldwijd verspreidt, blijven er slechts een klein aantal overlevenden over. In de nasleep van de chaos voelen ze zich langzaam naar twee fronten getrokken: die van de hoogbejaarde Mother Abagail (Whoopi Goldberg) in Nebraska, en die van de demonische Randall Flagg (Alexander Skarsgard) in Las Vegas. Wanneer de overlevenden bij elkaar komen en vrienden en vijanden maken, komt de dreiging van een ultieme confrontatie steeds dichterbij.

Dit is de eerste verfilming van King’s boek uit 1978 sinds de miniserie uit 1994 op ABC. De regisseur en cast gaven in interviews al aan dat het plot van The Stand natuurlijk griezelig dicht bij de huidige realiteit ligt; het filmen werd slechts enkele dagen afgerond voordat COVID-19 grootschaals in Amerika uitbrak.

De uitgebreide cast van The Stand bestaat o.a. uit Whoopi Goldberg, Alexander Skarsgard, James Marsden, Amber Heard, Greg Kinnear, Henry Zaga en Owen Teague. Een recente toevoeging aan de cast is Ezra Miller als de Trashcan Man; een personage dat de lezers van het boek zich zeker zullen herinneren.

Ga jij ook de nieuwe serie van The Stand ook volgen? Of hou je het liever bij het boek? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Stephen King-serie The Stand op 3 januari in Nederland te zien”

  1. Ik heb dit boek al heel lang niet meer gelezen. Moet dat misschien weer eens oppakken.
    De oude miniserie heb ik toentertijd met veel plezier gekeken. Naar deze versie ben ik wel benieuwd, dus ja, ik ga hem kijken.

    Beantwoorden
    • Gisteren heb ik de eerste aflevering gezien en die vond ik niet slecht. Dat ging natuurlijk vooral over de uitbraak van Captain Trip. Ze nemen duidelijk de tijd om het verhaal te vertellen. Het was niet iets dat gelijk geweldig was (als bijv. de allereerste aflevering van The Walking Dead), maar ik ben voldoende geïntrigeerd om verder te willen kijken.

      Beantwoorden

Plaats een reactie