Recensie: Sexykiller, Barbie meets Dexter

SexyKillerSexy Killer is een Spaanse horrorcomedy over een vrouw die, zoals de titel al doet vermoeden, een seriemoordenaar is,maar daarnaast ook erg sexy…

“Hannibal Lecter meets Paris Hilton in a crowd-pleasing candy-coated zombieslasher”, aldus een quote op de hoes van de DVD. Dit belooft veel girl power, bloederige moordscènes en zombies!

Deze film ademt een echte B-film, bevat mierzoete humor, maar ook zeer verrassende, energieke scènes. Je kunt aan de film zien dat de makers er veel lol hebben gehad tijdens het maken van deze film.

Barbara studeert, is op zoek naar de ideale man en is in haar vrije tijd een meedogenloze seriemoordenaar. Moorden doet ze uiteraard in stijl, terwijl ze rechtstreeks tegen de camera haar levensverhaal vertelt. Maar dan, als de lijken zich beginnen op te stapelen wordt Barbara verliefd op Tomas, een medestudent die net een XTC-breinmachine heeft ontworpen om hersengolven om te zetten in beelden. Niet zo goed nieuws dus voor Barbara als ook nog blijkt dat dit apparaat de doden kan reanimeren tot wraakzuchtige zombies…

Ondanks dat de charismatische hoofdpersonage Barbara (Macarena Gomez) een meedogenloze seriemoordenaar is, vermoordt ze mensen die haar niet aanstaan op het ritme van diverse covers van ‘Barbie Girl’ van Aqua. Om sommige momenten betrapte ik mezelf erop dat ik haar zelfs sympathiek begon te vinden!

sexy killerSexy KillerDe makers Miguel Martí and Paco Cabezas zijn beide verliefd op het horrorgenre. In de film zitten dan ook vele verwijzingen en ‘inside jokes’ naar de klassieke horrorfilms (oa. Scream, Re-Animator, Romero films, Carrie). Hierdoor wordt de film bijna een parodie. Toch is het verhaal solide en verrassend genoeg om een vermakelijke horrorcomedy neer te zetten.

Een leuk detail: Barbara’s tweede achternaam in de film is ‘Mata’ (Barbara Ruiz Mata) “Barbara Mata” betekent dan ook in het Spaans “Barbara Kills.”

Op de DVD zelf zijn helaas weinig extra’s te vinden; alleen de originele trailer van Sexy Killer en andere trailers van soort gelijke films van Shock entertainment, zoals bijvoorbeeld RoboGeisha (recensie).

Sexy Killer; hou je van over-de-top B-films met girl power en zombies? Dan vind je dit hoogstwaarschijnlijk een geniale film! Sexy Killer komt 15 november 2010 uit op DVD.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Sexykiller, Barbie meets Dexter”

Plaats een reactie