Silent Hill nagemaakt in Unreal Engine 5

Silent Hill in Unreal Engine 5
Silent Hill in Unreal Engine 5

Een behoorlijk fanatiek groepje fans heeft in hun vrije tijd de eerste Silent Hill-game nagemaakt. En ditmaal in de Unreal Engine 5, wat resulteert in behoorlijk realistische plaatjes.

De groep, die zichzelf Codeless Studio heeft genoemd, heeft het complete spel nagemaakt, maar is niet van plan het uit te geven. Helaas missen ze de rechten op de naam en kunnen ze flink in de problemen komen als ze een speelbare versie zouden verspreiden.

“We zouden het graag afmaken, maar we hebben geen Silent Hill-licentie dus dat is wettelijk gezien onmogelijk. Onze intentie is om iets te delen waar we van houden en hopelijk kunnen jullie het waarderen. We proberen door te gaan met het project, de demo te verbeteren en meer speelbare gebieden, puzzels en vijanden toe te voegen.” is te lezen in de reacties eronder. Desalniettemin is het een knap staaltje werk wat ze afgeleverd hebben en het zou leuk zijn als Konami hier iets mee doet.

Silent Hill Remake - Unreal Engine 5

Er doen sinds de annulering van Silent Hills heel wat geruchten de ronde over een aankomend nieuw deel in de Silent Hill-franchise, maar toe nu toe heeft niemand daadwerkelijk plannen. Jammer, want P.T. smaakte naar meer.

Sander van den Berg

ICT-er bij de overheid. Gamefan met een gamezolder en zelfgebouwde arcadekast om het te bewijzen. Loopt regelmatig hard. Kom ook eens een kijkje nemen op mijn Twitch kanaal voor wat fun en games! Website: http://www.twitch.tv/sandroid75

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte


Of volg ons op twitter, facebook, steam en via rss.