Silent Hill-regisseur Christophe Gans werkt aan nieuw deel, ook plannen voor nieuwe games?

De horrorfilm Silent Hill van regisseur Christophe Gans uit 2006 is wat mij betreft een van de beste gameverfilmingen. Het vervolg uit 2012, Silent Hill: Revelations van Michael J. Bassett, kon mij minder bekoren. Nu we weer 8 jaar verder zijn is duidelijk geworden dat Christophe Gans werkt aan een nieuwe film.

Silent Hill (2006) - Official Trailer
Trailer Silent Hill (2006)

Op het Franse festival voor de fantastische film Gérardmer, dat dit weekend plaatsvindt, nam de Franse regiseur Christophe Gans plaats in de jury. Maar daarnaast had hij ook tijd om over zijn eigen projecten te praten. In een interview met Alleciné liet hij vallen dat hij op dit moment werkt aan twee project voor producent Victor Hadida.

Eén daarvan is een nieuwe Silent Hill-film. Hoe deze samenvalt met de eerdere twee verfilmingen, laat de regisseur niets over los. Wel laat hij weten dat hij met reden niet wilde meewerken aan Silent Hill: Revelations. In principe zou hij regisseren, maar wat de niet eens met de plannen om de film meer richting de stijl van de Resident Evil-films te drukken en weigerde dus.

Ook gaan er geruchten dat Konami ook werkt aan 1 à 2 nieuwe Silent Hill-games. De laatste games, Silent Hill Downpour en Book of Memories, verschenen in 2012. Daarna werkte Hideo Kojima aan Silent Hills, waarvan nog wel de playable teaser P.T. verscheen, maar Kojima en Konami gingen met ruzie uit elkaar. We houden het in de gaten.

Het tweede project is de Project Zero / Fatal Frame game-verfilming. Er gingen al een paar jaar geruchten over deze Amerikaanse verfilming, nu weten we dat de film zich in een Japans dorpje zal afspelen. De regisseur vindt namelijk dat de verfilming dit bij het bronmateriaal moet blijven.

Project Zero-games, ook wel bekend als Fatal Frame

Heb jij ook genoten van de Silent Hill-games en -films? Keer jij graag terug naar deze wereld?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie