Slasher-film ‘#FLOAT’ brengt in stukken gesneden jongeren

#FLOAT-slasher-movie
Foto via XYZ Films

Ding ding ding! Tijd voor wéér een nieuwe slasher-film dit jaar. Deadline meldt namelijk dat XYZ Films een film heeft gekocht met de titel #FLOAT, wie wordt aangekondigd als een bovennatuurlijke slasher-film.

Verhaal en cast

#FLOAT volgt de jonge, mooie en levensechte vlogger Kali (Kate Mayhew) en haar vrienden die naar de rivier gaan voor hun jaarlijkse ‘Lazy River Float’, de eerste sinds hun vriend Chuy een overdosis nam en een jaar eerder verdronk. Maar het feesten neemt plotseling een duistere wending wanneer een mysterieuze kracht hen in een strijd op leven en dood stort, waardoor ze gedwongen worden hun eigen angsten onder ogen te zien terwijl ze zich tegen elkaar keren – en één voor één sterven.

Naast nieuwkomer Kate Mayhew, schittert #FLOAT met Scarlett Sperduto (Those Who Walk Away), Kaya Coleman (Dangerous Game: The Legacy Murders), Grant Morningstar (Meathook) en Christina Nguyen (Lion).

Producers

#FLOAT is geproduceerd door Mikey Bill Taylor, Jensine Carr, Rebecca Rufer, Justin Anderson en Zac Locke. Matt Wise en Robert Rippberger zijn uitvoerend producenten.

Tevens maakt Lock zijn regiedebuut met #FLOAT. Locke heeft een lange lijst van producer-credits, waaronder Black Christmas uit 2018. Hij was ook twee jaar Senior Vice President, Business & Legal Affairs bij Blumhouse.

James Emanuel Shapiro van XYZ Films zei: “Er zijn maar weinig mensen die het horrorgenre kennen en weten wat horror meer maakt dan Zac Locke. Dus toen hij me vertelde dat hij zijn eerste film regisseerde, moest ik eraan werken. Ik was heel blij dat de film zo goed uitkwam als ik had verwacht en ik kan niet wachten tot #FLOAT wordt gevierd als een van de beste horrordebuut van 2022.”

Locke voegde toe: “Deze film was zo leuk om te maken, en ik denk dat het net zo leuk zal zijn voor het publiek om naar te kijken. Ik heb in de loop der jaren in vele hoedanigheden met zowel James als XYZ Films gewerkt en ik ben verheugd de perfecte distributiepartner te hebben om dit project op de wereld los te laten.”

Release

XYZ Films zal de film op 8 december in de VS uitbrengen. Wanneer de horrorfilm in Nederland uitkomt, is helaas nog niet bekend. Zodra er meer bekend is, zullen we dit met jullie delen.

Ben jij een grote slasher-film fan? Of ben jij meer van ander genres binnen horrorfilms? Laat het ons hieronder weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Slasher-film ‘#FLOAT’ brengt in stukken gesneden jongeren”

Plaats een reactie