‘Sneekweek’ wordt een horrorfilm

Update 21-01-2016: Lees hier de recensie van Sneekweek.

Zes bevriende studenten komen naar de Sneekweek om te genieten van het onbekommerde feest- en zeilfestijn, maar worden vanaf de eerste nacht geteisterd door een psychopaat. Al snel blijkt dat de vrienden een geheim met zich meedragen. Hun belager zal niet rusten voordat de waarheid boven water komt en hij wraak heeft genomen op alle daders, waarbij de een na de ander gruwelijk aan zijn einde zal moeten komen. De spanning wordt ondraaglijk als een aantal van de vrienden door een foute mix van ADHD-pillen en antidepressiva zelf ook vreemd gedrag begint te vertonen…
Sneekweek - niet alleen het verleden komt bovendrijven....
Begin augustus, tijdens de Sneekweek, starten de opnames van de broeierige sexy thriller-comedy SNEEKWEEK. De film wordt geregisseerd door Martijn Heijne, die in 2011 succesvol afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie te Amsterdam. De film speelt zich af in de arena van de Sneekweek, het watersportevenement dat dit jaar van 1 t/m 6 augustus voor de 80ste keer in het Friese Sneek plaatsvindt en honderdduizenden bezoekers trekt.

SneekWeek-posterDe film wordt vanuit het productiehuis Farmhouse Film geproduceerd door Klaas de Jong met Bernard Tulp als gedelegeerd producent. Eerder werkten zij succesvol samen bij de films Michiel de Ruyter,Toscaanse Bruiloft en Verliefd op Ibiza. Het scenario is van Alex van Galen met voorontwikkeling van Lars Boom. Samen schreven ze ook het scenario van Michiel de Ruyter. Binnenkort wordt de cast bekendgemaakt. De verwachte bioscooprelease is voorjaar 2016. De film wordt gedistribueerd door A-Film Benelux.

Met deze film maakt Martijn Heijne als regisseur zijn speelfilmdebuut. Na zijn afstuderen deed hij veel ervaring op vanuit zijn bedrijf Visionary Productions als regisseur van commercials,  het regisseren van TV-series zoals Love Hurts en Lesbos, als second unit director van Johan Nijenhuis bij de film Bennie Stout en als assistent van Roel Reiné bij zijn meest recente Amerikaanse films Death Race Inferno enSon of Scarface. Met zijn zeer uiteenlopende kwaliteiten en eigen stijl is hij de aangewezen persoon voor dit specifieke genre, dat met name in Amerika zeer populair is.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “‘Sneekweek’ wordt een horrorfilm”

  1. Elke sneekweek is een nachtmerrie ? als je ’s ochtends wakker wordt… Daar hoeft geen horrorfilm over gemaakt te worden ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie