Mist als horrordecor in nieuw boek van Lois Murphy: ‘Soon’

De combinatie van mist en horror zal veel doen denken aan The Mist van Stephen King. Verschenen als kort verhaal in 1980, verfilmd tot kaskraker in 2007; mist bleek een uitermate geschikt decor voor een horrorverhaal. Lange tijd was King de enige die mist tot een horrorfenomeen wist te maken. Tot de bekendmaking van het nieuwe boek Soon van Lois Murphy.

In Soon wordt Nebulah, een kleine stad, geterroriseerd door een vreemde mist. De inwoners leren al snel dat ze na het vallen van de avond binnen moeten blijven. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Langzaam maar zeker velt de mist de ene na de andere inwoner. Uiteindelijk blijven er zes over. Eén van hen, is Pete. Nadat hij een verdwaalde dorpsgek heeft gered, krijgt hij een waarschuwing. Hij zal sterven tijdens de zonnewende, tenzij hij het stadje verlaat – soon.

Helaas komt het boek nog niet heel soon uit. Titan Books, verantwoordelijk voor de verspreiding van de eerste druk, heeft bekend gemaakt dat Soon zal verschijnen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk op 15 oktober 2019. Voor boekenwurmen die niet kunnen wachten is er goed nieuws. Via deze link kan je al twee pagina’s van het boek lezen. Of het boek vertaald zal worden naar het Nederlands, is nog onbekend.

Interessant artikel?

Plaats een reactie