Meer bekend over Spiderman spin-off ‘Morbius’

Spiderman is nog niet uitgevlogen, evenmin als filmproducenten Sony Pictures en Marvel. Beide bedrijven zijn tot een overeenkomst gekomen inzake het delen van het ‘Peter Parker’-personage.

Voor ieder wie denkt dat de hoofdpersoon opnieuw levens zal gaan redden, en als de held van de stad zal eindigen; ik acht de kans klein. De spin-off zal namelijk gaan draaien om anti-held ‘Morbius’, een personage wat zijn entree al eerder heeft gemaakt als antagonist in ‘Amazing Spider-Man’ comic #101 (1971). Volgens de laatste berichtgeving dragen niemand minder dan Burk Sharpless en Matt Sazama verantwoording voor het script, twee schrijvers die al eerder hebben bijgedragen aan films als ‘Dracula Untold’ en ‘The Last Witch Hunter’. Over een regisseur is nog niets bekend, behalve dat F. Gary Gray (Straight Outta Compton) de vraag heeft afgewezen.

In de stripboeken verandert Morbius, a.k.a. Dr. Michael Morbius, in de ‘Living Vampire’ wanneer hij experimenten op zichzelf uitvoert die fout gaan. Alhoewel hij hierdoor erg lelijk wordt, krijgt hij wel superkrachten als vliegen, enorme kracht en echolocatie. Zijn experimenten hebben bij hem echter tot een enorme bloeddorst geleid, die hij maar moeilijk kan bedwingen. Hij komt met velen in het Marvel-universum in aanvaring, maar het is alleen het bloed van Spiderman die hem van zijn vampier-aandoening kan redden.

Met dank aan ingewijden is er een kleine sneak-peek beschikbaar van de synopsis die film zal gaan volgen. Het volgt grotendeels het verhaal zoals bekend uit de stripboeken. Er is wel één kleine aanpassing: Morbius walgt van zijn eigen bloedlust, en daarom gaat hij op zoek naar criminelen waarvan hij vindt dat ze onwaardig leven. Het is bijna een soort ‘Saw meets Spiderman’.

Lang werd gedacht dat Venom, waarvan vorige maand de volledige trailer uit kwam, de kans was om in het horror subgenre van de Spiderman-comics te duiken, maar de eer lijkt te gaan naar Morbius. Veel is nog onbekend over deze film, maar dat er een mooie periode aankomt voor Spiderman-fans; dat mag duidelijk zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie