Recensie: Splinter (Toby Wilkins, 2008)

Het romantische weekendje van Seth en Polly wordt al snel dramatisch als ze samen met de ontsnapte gedetineerde Dennis Farrell vast komen te zitten op een tankstation. Buiten liggen de lichamen van de pompbediende en de vriendin van Dennis. Echter niet helemaal levenloos, het trio komt er al snel achter dat een parasiet de lichamen consumeert en overneemt…

[petjeaf_hide_content plan_id=”pAQMTFv0BUgUdrrYRR6s” effect=”true”]

“It will get under your skin”

De film begin goed met de aanval van een parasiet. Echter om de hoofdpersonen te introduceren gaat de film over in lang en slecht geacteerd drama. Het is even doorbijten, want zodra de horror terugkeert is de horror film Splinter weer zeer vermakelijk. bevat voldoende spanning en de special effects van de parasietwezens zijn voortreffelijk.

It’s okay, we’re cutting your arm off

De meest spraakmakende scène, waar met een stanleymes een geïnfecteerde arm wordt geamputeerd, gaat over in de slechtste scène van de film waar het drietal ‘gezellig’ een biertje drinkt.

Splinter (2008) Official Trailer [HD]

Het acteerwerk is niet geweldig, maar de animaties van het wezen en de spanning houden de film interessant. De film is prima om te kijken, al moet je wel van (lichte) horror houden.

Splinter is nu verkrijgbaar op dvd.

Sterren: 3.5 / 5

Genre: Horror
Lengte: 82 minuten
Regie: Toby Wilkins
Met: Paulo Costanzo, Jill Wagner en Shea Whigham
(dit artikel verscheen eerder op een andere website.)

[/petjeaf_hide_content]

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patrick
Patrick
13 jaren geleden

Een film om te huren niet voor de bios als ik het zo lees.

George Butiri
George Butiri
12 jaren geleden

I love this movie. I also love Jill Wagner! 🙂

Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Ik heb me eigenlijk helemaal niet aan het acteerwerk gestoord. Het zijn misschien geen briljante acteurs, maar ik vind ze toch best wel goed. Doorgaans is het veel slechter bij dit soort low budget horror. Vermakelijke film, gemaakt door mensen die weten dat als ze iets niet goed in beeld kunnen brengen, ze het beter helemaal niet in beeld kunnen brengen 🙂

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x