Spookhotels nu nog makkelijker te vinden

Zou je naar aanleiding van films zoals 1408 of The Shining zelf wel eens in een spookhotel willen verblijven? Nou, dat kan. De hotelreserveringssite Booking.com heeft in het kader van Halloween een zevental beruchte spookhotels in Amerika in het “zonnetje” gezet.

Wat dacht je van het Queen Anne Hotel in San Francisco? Het hotel is gehuisvest in de voormalige meisjesschool Miss Mary Lake’s School For Girls en wordt klaarblijkelijk nog regelmatig bezocht door de geest van een schooldirectrice die weigerde ontslag te nemen. Gasten hebben haar reflectie in de spiegel gezien en de temperatuur wil nogal schommelen in haar voormalige suite, Room 410. Ook heeft ze de gewoonte de gasten nogal stevig in te stoppen…

queen_annesmall

Of ga je liever naar het The Stanley Hotel in Estes Park? Dit hotel schijnt de inspiratiebron geweest te zijn voor Stephen King’s boek The Shining. Spookkinderen spelen in de gangen van het hotel en een gast die tijdens een gasexplosie om het leven is gekomen waart nog steeds rond in kamer 217.

stanleysmall

Ook de vierde verdieping van het Hotel Galvez in Galveston heeft een permanente gast. Personeel en gasten maken regelmatig melding van verschijningen, rare lichten en deuren die plotseling dichtslaan. De geest die hiervoor verantwoordelijk is, was een aanstaande bruid die zich verhing in het torentje van het hotel toen zij hoorde dat haar verloofde zoek was geraakt op zee. Het feit dat haar verloofde uiteindelijk toch nog in leven bleek te zijn, maakt haar lot extra triest…

galvezsmall

Met een voormalig mortuarium in de kelder is The 1886 Crescent Hotel in Eureka Springs misschien wel het meest interessant. Het hotel is de trotse eigenaar van maar liefst 8 spoken, waaronder een verpleegster die in het mortuarium werkte en een Ierse steenhouwer die van het dak af viel.

crescentsmall

The Vinoy Renaissance Hotel in St. Petersburg:
vinoysmall

The Gettysburg Hotel in Gettysburg:
gettysburgsmall

The Historic National Hotel in Jamestown
historicsmall

Neem ook een kijkje op de speciale pagina over deze spookhotels: http://www.booking.com/haunted (let op, je moet van onder naar boven scrollen)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie