Wat weten we van The Evil Dead tv-serie: Ash vs. Evil Dead?

Fans van The Evil Dead reeks kunnen eind dit jaar hun hart ophalen want er komt een tv-serie! En dat is niet alles, de regie ligt in handen bij Sam Raimi, originele regisseur van The Evil Dead trilogie, en ook Bruce ‘Ash’ Campbell is weer van de partij.

In 2013 kondigden we nog aan dat er waarschijnlijk een vervolg zou komen op The Evil Dead: Army of Darkness. Deze komt er nu inderdaad maar niet in de vorm van een film. De tv-serie, ‘Ash vs. Evil Dead’ wordt dit voorjaar opgenomen in Nieuw-Zeeland en zal eind 2015 worden uitgezonden op kabelnetwerk Starz. De serie bestaat uit 10 afleveringen van een half uur.

In het kort
Na de gebeurtenissen in Army of Darkness, dertig jaar geleden, heeft Ash zich teruggetrokken. Hij werkt nog steeds als vakkenvuller in een supermarkt, gedraagt zich onvolwassen en gaat elke vorm van verantwoordelijkheid uit de weg. Hij kampt met een posttraumatische stres stoornis door het vechten met de deadites al die jaren. Hij is een oudere en chagrijnige versie van zichzelf geworden.

Ash wil niets meer met deadites te maken hebben maar wanneer er een plaag ontstaat, lijkt het erop dat hij toch weer in actie moet komen. Hij wordt hierin bijgestaan door sidekick Pablo (Ray Santiago), die helemaal idolaat is van Ash en altijd in hem blijft geloven. En Kelly (Dana DeLorenzo), een chagrijnige wildebras die wordt meegesleurd in Ash z’n strijd.

bruce campbellThe Evil Dead films zijn altijd een mooie combinatie geweest van gore en comedy. Santiago en DeLorenzo hebben beiden een achtergrond in Comedy en vormen een mooie toevoeging aan de show.
Er is tevens een rol voor Jill Marie Jones die eerder al rolletjes had in Sleepy Hollow en American Horror Story. Zij speelt Amanda Fisher, die Ash verantwoordelijk houdt voor de dood van haar vriend, een politieagent.

Starz werkte al eerder samen met Sam Raimi en producent Rob G. Tapert aan de serie Spartacus. Kijkers van deze serie kunnen zich vast wel de goede special effects en het overdadige bloedwerk herinneren. Dat kan alleen maar veel goeds beloven voor The Evil Dead tv-serie.

Alle partijen zijn in ieder geval heel positief over de samenwerking, Starz ziet het helemaal zitten met Sam Raimi en Rob Tapert. Daarnaast werkt een legio andere schrijvers mee aan de serie waaronder Raimi’s broer Ivan. En waar zou The Evil Dead zijn zonder hoofdrolspeler Bruce Campbell. Ook hij heeft enorm veel zin in het project en om weer in de huid te kruipen van Ashley J. Williams.

Eind 2015 kan men in Amerika van ‘Ash vs. Evil Dead’ genieten via Starz. Wanneer we dat in Nederland kunnen doen is nog niet bekend.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
7 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
8 jaren geleden

Cool 😀 Ben benieuwd!

Frank Mulder
8 jaren geleden
Antwoord aan  Sjors

ik ook heel erg. Kan werkelijk alle kanten op gaan.

domin8r
domin8r
8 jaren geleden

Met Bruce erbij komt het vast wel goed!

chris
chris
8 jaren geleden

Sidekicks?
I got a bad feeling about this.

Yves Valkiers
Yves Valkiers
8 jaren geleden

dat is al lang bekend

De Nachtvlinders
De Nachtvlinders
8 jaren geleden
Antwoord aan  Yves Valkiers

Dat klopt, maar wel goed nieuws toch?

Yves Valkiers
Yves Valkiers
8 jaren geleden
Antwoord aan  Yves Valkiers

zeker en vast!! hoop wel dat hij ook hier wordt uitgezonden en dat we niet 2 jaar moeten wachten. De Nachtvlinders ik hoorde dat de serie op het spel is gebaseerd (ken iemand die het speelde en vodn dat de max) is dit waar?

7
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x