Stephen King heeft achtste deel The Dark Tower-reeks klaar

verschijnt in Amerika het achtste deel in Op 24 april 2012 The Dark Tower-reeks van Stephen King. Het geïllustreerde boek zal The Wind Through The Keyhole heten en zal chronologisch plaatsvinden tussen het vierde en vijfde deel. In de tocht van Emerald City (einde Tovenaarsglas) naar Calla Bryn Sturgis (begin De Wolven van de Calla) belanden Roland en de Ka-Tet in een fikse storm. Terwijl ze schuilen voor de hevige wind en omvallende bomen vertelt Roland het sprookje The Wind Through The Keyhole. Het verhaal geeft ook een nieuw inzicht in zijn verleden.

Roland heeft dit sprookje namelijk al eens eerder verteld. Het jaar na de dood van zijn moeder werd Roland door zijn vader naar een ranch gestuurd om een mysterieuze slachtpartij te onderzoeken. Roland ontdekt er een bloederig spoor van voetafdrukken en dierlijke klauwafdrukken. Hij leert algauw dat er een shapeshifter aan het werk is geweest. Om de moord op te lossen moet hij vertrouwen zien te winnen van de enige overlevende getuige, Bill Streeter, een moedige maar angstige jongen. Om hem gerust te stellen vertelt Roland het sprookje dat zijn moeder zo vaak aan hem vertelde als kind voor het slapen gaan.

Deze week werd de officiële cover van het boek voorgesteld, van de hand van Jae Lee, die eerder al zijn sporen verdiende bij Marvel Comics. Hij zal ook instaan voor de vele illustraties die het boek verder zullen kleuren. De website Tor.com mocht deze week ook al enkele fragmenten en illustraties uit het boek publiceren. Inmiddels zijn er bij de Amerikaanse uitgeverij Grant reeds twee limited editions van het boek te koop. 800 Deluxe Editions, gesigneerd door Stephen King en Jae Lee en 5.000 Artist’s Editions, gesigneerd door Jae Lee.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sanderT
sanderT
11 jaren geleden

eindelijk een nieuw verhaal! 🙂

het is trouwens “Roland Deschain”

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x