Ziggo koopt Stephen King-serie ‘Chapelwaite’, verfilming van ‘Jerusalem’s Lot’ verschijnt 13 december

Eindelijk is het duidelijk, de serie Chapelwaite gebaseerd op het korte verhaal Jerusalem’s Lot van Stephen King verschijnt 13 december via Ziggo Films & Series!

In de drama- en horrorserie Chapelwaite verhuist kapitein Charles Boone in de jaren 1850 met zijn gezin naar zijn ouderlijk huis in het slaapstadje Preacher’s Corners, waar hij de geheime geschiedenis van zijn familie onder ogen moet zien en zal moeten vechten om een einde te maken aan de duisternis.

De serie is een verfilmen van Jerusalem’s Lot uit de bundel Satanskinderen en dient als prequel op Salem’s Lot. Zoals we al schreven wijkt de serie met de toevoeging van een extra vrouwelijke hoofdrol en een gezin iets af van het korte verhaal. De serie komt uit handen van Jason Filardi en Peter Filardi, met in de hoofdrollen Adrien Brody, Emily Hampshire en Jennifer Ens. Om alvast de sfeer te proeven hebben we hier de openingscredits:

Chapelwaite (2021) - opening credits of the series inspired by Stephen King's "Jerusalem's Lot"

Voor mij was dit bericht een verassing, ik had verwacht dat Chapelwaite naar Prime Video zou gaan. De serie is namelijk gemaakt voor de Amerikaanse zender EPIX, dat onderdeel is van MGM. En wie heeft eerder dit jaar MGM gekocht? Juist Amazon. Nu deze serie naar Ziggo gaat, ben ik benieuwd wat er nog meer is afgesproken. Ziggo raakt namelijk op 1 januari de rechten kwijt van HBO, dat komend jaar met zijn eigen streamingdienst in Nederland lanceert, dus heeft Ziggo nieuwe content nodig. EPIX is de laatste tijd bezig met mee original productions, zoals de scifi-horrorserie From en twee films in samenwerking met Blumhouse. Zou dit ook bij Ziggo terechtkomen?

Stephen King schrijft veel en heel naast een indrukwekkende bibliografie ook een grote schare fans opgebouwd. De kwaliteit van de verhalen en de bestaande fanbase zijn voor veel filmmakers een goede reden op het werk van de schrijver te verfilmen. De resultaten wisselen, toch zijn wij elke keer weer nieuwsgierig. Onze recensie volgt in begin december. Ben jij ook benieuwd naar Chapelwaite?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie