Stephen King spreekt audioboek zelf in

Na meer dan 10 jaar zal Stephen King nog eens zelf een volledig audioboek inspreken. Uitgeverij Simon & Schuster Audio kon deze week vol trots aankondigen dat het boek The Wind Through The Keyhole door de auteur persoonlijk werd ingelezen.

De Engelstalige versie van The Wind Throught The Keyhole komt in Amerika uit op 24 april 2012. Gelijktijdig met de release van het boek en het e-book zal ook het audioboek uitkomen. Voor de fans heeft Stephen King trouwens ook nog een verrassing in petto. Want naast het boek zal er ook exclusief een audiofragment te horen zijn van zijn volgende boek Doctor Sleep. Doctor Sleep is de langverwachte opvolger van zijn bekendste meesterwerk, The Shining. Dat boek zou als alles goed gaat in de loop van 2013 moeten uitkomen. Ook dit exclusieve audiofragment zal door King zelf ingesproken worden.

Stephen King had eerder al zijn roman Bag of Bones en memoires On Writing voor de audioversie persoonlijk ingesproken. Daarnaast sprak hij ook enkele hoofdstukken in voor de audioboeken van Heart in Atlantis en Just After Sunset. Toch was dit al van 2000 geleden dat Stephen King zijn stem nog eens verleende. Voor The Wind Through The Keyhole wou hij graag nog eens een uitzondering maken. Zelf motiveerde hij de beslissing door te melden dat hij zo’n groot deel van zijn leven heeft gespendeerd met het personage Roland Deschain en het Dark Tower-universum dat hij het leuk vond om zijn stem te verlenen aan het boek dat hem naar die wereld terug bracht.

The Wind Through The Keyhole is het achtste deel in de Dark Tower-reeks. Chronologisch speelt het zich af tussen het vierde en het vijfde deel. Centraal staat het sprookje The Wind Through The Keyhole dat Roland Deschain vertelt wanneer hij en de Ka-Tet moeten schuilen voor een storm. Het sprookje is het verhaal dat hij het liefst hoorde van zijn moeder net voor het slapen gaan. Zelf heeft Roland het sprookje nog maar één keer verteld. Dat was toen hij als jongeling een mysterieuze moord op een ranch moest onderzoeken. Er was één getuige van de moord gevonden, een angstig jongetje. Om zijn vertrouwen te winnen, vertelde Roland het hem zo bekende sprookje.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie