Stephen King’s The Mist wordt een tv-serie

dichte-mistDit jaar worden de laatste seizoenen uitgezonden van ‘Under the Dome’ en ‘Haven’, twee tv-series gebaseerd op het werk van Stephen King. Gelukkig heeft de schrijver genoeg inspirerend werk liggen en wordt er nu gewerkt aan een tv-serie van zijn verhaal ‘The Mist’ (Nederlandse titel ‘Dichte Mist’) uit 1980. Dimension Television heeft de Deense screenwriter Christian Torpe aangetrokken om de basis voor het project te leggen. Volgens Bob Weinstein (van The Weinstein Company en Dimension Films) leent ‘The Mist’ zich perfect voor een tv-serie. De drama en angsten die de personages ondergaan kunnen verder verkend worden, evenals de achtergronden.

Het is niet de eerste keer dat ‘Dichte Mist’ verfilmd wordt, in 2007 regisseerde Frank Darabont ‘The Mist’ met in de hoofdrollen Thomas Jane, Marcia Gay Harden en Laurie Holden. Er wordt ook wel eens gezegd dat het verhaal van Stephen King een inspiratiebron is geweest voor Silent Hill.

Een korte omschrijving van het boek:
Na een hevige onweersbui hangt er in het stadje Bridgton een dikke, onnatuurlijke mist, waarin zich talloze bizarre wezens verbergen die elk mens dat hun pad kruist aanvallen.
De geruchten gaan dat de dichte mist de oorzaak is van een experiment op een nabijgelegen geheime militaire basis.
(te koop bij Bol.com)

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
8 jaren geleden

De film vind ik gaaf! Niet geniaal, maar scoort op ieder vlak een dikke voldoende (wat mij betreft). Als ze dat met de serie ook weten te doen, dan kan dat wel eens erg gaaf worden! Als het van het niveau Under the Dome wordt, ben ik echter snel uitgekeken.

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x