Stephen King’s The Mist wordt een tv-serie

dichte-mistDit jaar worden de laatste seizoenen uitgezonden van ‘Under the Dome’ en ‘Haven’, twee tv-series gebaseerd op het werk van Stephen King. Gelukkig heeft de schrijver genoeg inspirerend werk liggen en wordt er nu gewerkt aan een tv-serie van zijn verhaal ‘The Mist’ (Nederlandse titel ‘Dichte Mist’) uit 1980. Dimension Television heeft de Deense screenwriter Christian Torpe aangetrokken om de basis voor het project te leggen. Volgens Bob Weinstein (van The Weinstein Company en Dimension Films) leent ‘The Mist’ zich perfect voor een tv-serie. De drama en angsten die de personages ondergaan kunnen verder verkend worden, evenals de achtergronden.

Het is niet de eerste keer dat ‘Dichte Mist’ verfilmd wordt, in 2007 regisseerde Frank Darabont ‘The Mist’ met in de hoofdrollen Thomas Jane, Marcia Gay Harden en Laurie Holden. Er wordt ook wel eens gezegd dat het verhaal van Stephen King een inspiratiebron is geweest voor Silent Hill.

Een korte omschrijving van het boek:
Na een hevige onweersbui hangt er in het stadje Bridgton een dikke, onnatuurlijke mist, waarin zich talloze bizarre wezens verbergen die elk mens dat hun pad kruist aanvallen.
De geruchten gaan dat de dichte mist de oorzaak is van een experiment op een nabijgelegen geheime militaire basis.
(te koop bij Bol.com)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Stephen King’s The Mist wordt een tv-serie”

 1. De film vind ik gaaf! Niet geniaal, maar scoort op ieder vlak een dikke voldoende (wat mij betreft). Als ze dat met de serie ook weten te doen, dan kan dat wel eens erg gaaf worden! Als het van het niveau Under the Dome wordt, ben ik echter snel uitgekeken.

  Beantwoorden
  • Eerste seizoen van Under the Dome was te doen, maar daarna werd het hard minder. Haven was dan nog beter te doen.
   Sja, altijd lastig om in te schatten of dit wat wordt. Het is een super verhaal, maar er moet zo veel worden aangevuld om een heel seizoen te kunnen vullen.
   Ik ben erg benieuwd 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie