Stephen King´s The Outsider gaat van boek naar serie

Media Rights Capital (MRC) is aangewezen om samen met executive producers Jack Bender en Marty Bowen (Mr. Mercedes) het nieuwste boek van King te vertalen naar het tv-scherm. Alhoewel King zelf nog niet betrokken is bij de producerkant van het project, is het niet onwaarschijnlijk dat hij als executive producer hieraan zal meewerken. Er gaan geruchten dat Bender ook de pilotaflevering zal regisseren, maar dit is nog niet bevestigd.

The Outsider (De Buitenstaander in NL)draait om Terry Maitland. Little League Coach, docent Engels, echtgenoot en vader van twee dochters. Hij is één van de populairste inwoners van Flint City, de stad die het decor van het verhaal vormt. Wanneer het verminkte lijk van een elf-jarig kind wordt gevonden in het park, wijzen ooggetuigen en en vingerafdrukken onmiskenbaar naar Maitland. Alhoewel Maitland een alibi heeft, voegen Anderson (detective) en de officier van justitie DNA-bewijs toe aan het al bestaande bewijs. Hiermee lijkt de zaak afgedaan.

Als het onderzoek verder gaat, duiken vreselijke antwoorden op. Terry Maitland lijkt een prima kerel, maar is dat niet slechts een masker om te verschuilen wie hij daadwerkelijk is? Het antwoord is schokkend, op een manier zoals alleen Stephen King dat kan.

Zij die het antwoord vertolkt willen zien op het scherm, zullen nog even moeten wachten. Een releasedatum is nog niet gepland. Mogelijk zal dit pas plaatsvinden na de release van IT: Chapter 2, dat gepland staat op 5 september 2019 (in Nederland). Als je echt niet kan wachten; geen probleem. Het boek is ligt – vertaald in het Nederlands – in de boekhandel.

Interessant artikel?

Plaats een reactie