Striprecensie Dead Life deel 1 – Schemering (Gaudin & Urgell)

In Dead Life deel 1 – Schemering komen de ouders van Stephen terug van een romantisch weekendje weg. We komen er al snel achter dat het niet zo gezellig was en dat ze Stephen beter niet achter hadden kunnen laten bij opa en oma. Na wat gesteggel over en weer zitten ze dan toch met z’n allen aan de keukentafel en Stephen vertelt honderd uit. De sfeer, die tot dan toe redelijk goed was, slaat om als opa er achter komt dat er een bijzondere kelk van zolder vermist is. Stephen wordt al snel al dader aangerekend en opa aarzelt geen seconde. Gewapend en wel begeven opa, Stephen en zijn papa zich naar de buren waar Stephen naar eigen zeggen de kelk heeft achtergelaten. Ze vinden de kelk niet maar wel de buren die overduidelijk veranderd zijn in moordzuchtige zombies en die van de gelegenheid gebruik maken en opa vakkundig om zeep helpen. Stephen en zijn vader vluchten samen met echtgenote en oma weg maar raken tijdens de vlucht betrokken bij een verschrikkelijk ongeluk.

Dead Life is het zoveelste zombie-verhaal maar dan met een twist. Op die twist moeten we nog even wachten, hopelijk wordt in deel 2 of 3 uit de doeken gedaan hoe het een en ander precies in elkaar steekt. Dan zal hoogstwaarschijnlijk ook duidelijk worden waar ‘m de cross-over in zit waar ze op de achterzijde van de strip op doelen. Deel 1 van Dead Life is niet wereldschokkend in de zin dat de lezer op het puntje van zijn stoel zit maar toch is de aanwezigheid, of liever de afwezigheid, van een mysterieuze kelk genoeg om het volgende deel te willen lezen. Enigszins wat voorspelbaar, is het toch een verrassing wie er blijft leven en wie er dood gaat. Nee, deel 1 van Dead Life geeft (gelukkig) niet meteen alles prijs.

De Nederlandse taal loopt in deze strip helaas niet zo vlot. Waar het bij andere strips lekker leest schuurt het bij Dead Life hier en daar een beetje. Waar dat aan ligt, geen idee. Interpretatie van de originele tekst misschien. De tekenstijl is druk en schetserig zodat er per pagina nogal wat op je af komt. Aan ‘blood and guts’ is geen gebrek. Het eerste deel van Dead Life is weliswaar geen hoogvlieger maar toch 3 sterren waard omdat we stiekem wel nieuwsgierig zijn naar deel 2.

Dead Life deel 1 – Schemering is nu te koop.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie