Survival-/horrorgame Alan Wake krijgt een televisieserie

“Alan Wake was in feite een TV-serie die tot een game werd verwerkt.”- Tomas Harlan van Contradiction Films

Contradiction Films en Remedy Entertainment hebben bekendgemaakt dat er aan een live-action Alan Wake televisieserie wordt gewerkt. Peter Calloway (Cloak and Dagger, Legion, Under the Dome) zal als showrunner en scenarioschrijver dienen. De serie zal geproduceerd worden door Remedy´s creative director Sam Lake, die Alan Wake bedacht. Contradiction Films en Remedy hebben de handen ineengeslagen om de serie te produceren, maar er is nog geen studio bij betrokken. Volgens het huidige plan zal de serie begin oktober worden gepitched, wanneer Calloway de fijne details ervan heeft uitgewerkt.

Originele game: Alan Wake (2010)

De game Alan Wake werd voor het eerst gepresenteerd op de E3 in 2005. De game was eerst bedoeld als een open-wereldspel, maar 6 maanden na deze bekendmaking besloot Remedy Entertainment dit toch niet te doen. De reden was dat het verhaal niet goed verteld kon worden en dat de speler genoeg zou kunnen ontdekken zonder deze open wereld. Na vier jaar ontwikkeling besloot Remedy Entertainment, Alan Wake alleen voor de Xbox 360 uit te brengen. Op 7 april werd de releasedatum bekendgemaakt. Het spel werd op 14 mei 2010 in EU uitgebracht voor Xbox 360.

Bekijk hieronder de trailer:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Alan Wake is een getalenteerd bestsellerschrijver, maar kan al meer dan twee jaar geen letter meer op papier zetten. Hij en zijn vrouw Alice gaan naar Bright Falls voor een korte vakantie, in de hoop dat Alan inspiratie zal krijgen voor zijn nieuwe boek. Als zijn vrouw tijdens hun vakantie verdwijnt, duiken er opeens pagina’s op uit een van zijn thrillerboeken, pagina’s waarvan hij niet meer kan herinneren dat hij ze heeft geschreven. De zoektocht naar zijn vrouw en de pagina’s drijven Alan Wake tot waanzin.

Alan Wake´s American Nightmare (2012)

 

In 2012 werd Alan Wake’s American Nightmare uitgegeven.  Waar de originele game Alan Wake een combinatie was tussen: The Twilight Zone, Secret Window, Hitchcock en Northern Exposure (een hoop Amerikaanse televisie!), werd American Nightmare een mix van Tarantino’s From Dusk Till Dawn en Pulp Fiction, aldus ontwikkelaar Remedy Entertainment. Het spel speelt zich af in  een stad in Arizona, een klassieke Route 66-locatie. Ook hier raakte Alan Wake in conflict met zijn eigen schrijfwerk, ditmaal een tv-serie, en balanceerde hij op het randje van realiteit en fictie.

 

 

 

Bekijk hier de trailer:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Alan Wake als TV-serie

Wanneer de serie moet verschijnen, is nog niet bekend. Wel weten we dat de serie de andere personages wil verkennen en uitwerken, die in de game eigenlijk alleen als obstakel of medestander dienen. Hetzelfde geldt voor de wereld waar de game zich in afspeelt. Wel dient het verhaal uit Alan Wake als het startpunt voor de serie.“Het verhaal van de oorspronkelijke game is ons startpunt, het zaadje waaruit een breder verhaal zal groeien dat we in de serie zullen verkennen,” zei Same Lake. “We zullen de wereld van dit gestoorde en duistere universum uitbreiden en dieper op bepaalde aspecten ingaan dan de originele game ooit heeft gedaan.”

De Alan Wake-serie bevindt zich nog in een vroeg stadium, dus het is onwaarschijnlijk dat we op korte termijn meer te zien (of zelfs horen) over de serie. Of de productie van een eigen serie betekent dat er een nieuwe game op komst is, kon Sam Lake niets bevestigen of ontkennen. In een interview op de E3 in 2013 vertelde hij nog dat er voorlopig geen vervolg zou komen op Alan Wake. Dit had te maken met de verkoopcijfers na de release van de game.  Als het aan hem ligt komt er uiteindelijk wel een vervolg op Alan Wake: de mogelijkheden worden verkend, maar een sequel zal moeten wachten op ‘wanneer de tijd rijp is’.

Afbeeldingsresultaat voor alan wake serie

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie