Sweet Tooth: Trailer voor post-apocalyptisch Netflix-sprookje

Netflix brengt komende maand een nieuwe comic-verfilming naar de streamingdienst: Sweet Tooth. De serie klinkt als een luchtig tussendoortje, maar wie naar de comics kijkt zien genoeg duisternis.

In een post-apocalyptische wereld zoekt een lieve jongen, half mens en half hert, naar een nieuw bestaan. In zijn avontuur krijgt hij hulp voor een norse beschermer.

Sweet Tooth | Official Trailer | Netflix

Sweet Tooth is dus gebaseerd op de gelijknamige comicreeks van de Canadese Jeff Lemire, de reeks wordt omschreven als “Mad Max meets Bambi”. De comics verschenen tussen 2009 en 2013, maar zijn eind vorig jaar herstart. Netflix begint met het eerste seizoen aan het begin van het verhaal:

Tien jaar geleden veroorzaakte “The Great Crumble” grote schade aan de wereld en leidde tot de mysterieuze opkomst van hybride baby’s – deels mens, deels dier – werden geboren. Veel mensen weten niet zeker of hybriden de oorzaak of het gevolg zijn van het virus en daarom zijn ze bang voor ze en jagen ze erop. Na een decennium van veilig leven in zijn afgelegen boshuisje, raakt een beschutte hybride hertenjongen Gus (Christian Convery) onverwachts bevriend met een rondtrekkende eenling genaamd Jepperd (Nonso Anozie). Samen gaan ze op een buitengewoon avontuur door wat er nog over is van Amerika, op zoek naar antwoorden – over de oorsprong van Gus, het verleden van Jepperd en de ware betekenis van een thuis. Maar hun verhaal zit vol met onverwachte bondgenoten en vijanden, en Gus leert snel dat de weelderige, gevaarlijke wereld buiten het bos complexer is dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Robert Downey Jr. en Susan Downey zijn verantwoordelijk voor de productie, Jim Mickle verzorgt de vertaling naar het tv-scherm. Naast Christian Convery en Nonso Anozie bestaat de cast uit Adeel Akhtar, Will Forte, Dania Ramirez, Neil Sandilands, Stefania LaVie Owen, Aliza Vellani en Mia Artemis.

Sweet Tooth klinkt aan de ene kant vrij zoetsappig, maar aan de andere kant vermoed ik dat er duistere momenten in gaan komen. Het eerste seizoen verschijnt 3 juni op Netflix.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie