Teaser voor 1899, een duistere serie van de makers van Dark

De Duitse duistere sciencefictionserie Dark is na drie seizoen afgerond. De makers, Jantje Friese en Baran bo Odar, zijn ondertussen al een tijdje bezig het volgende project: de duistere historische serie 1899. Hier is dee eerste teaser van de Netflix-serie:

1899 | De nieuwe serie van Jantje Friese en Baran bo Odar | NETFLIX

De acht afleveringen gaan over de mysterieuze gebeurtenissen tijdens de reis van een migrantenschip van Europa naar New York. De passagiers hebben verschillende achtergronden en nationaliteiten, maar delen dezelfde dromen en de hoop op een betere toekomst in het buitenland. Wanneer ze een ander migrantenschip ontdekken dat op de oceaan ronddrijft en al maanden wordt vermist, neemt hun reis een onverwachte wending. Datgene wat ze aan boord vinden, verandert hun overtocht naar het beloofde land in een raadselachtige nachtmerrie waarin de passagiers en hun verleden met elkaar worden verbonden via een web van geheimen.

Schrijver, producer en showrunner Jantje Friese licht toe: “1899 is een echt Europese serie met personages uit verschillende landen die in de taal van hun oorsprong spreken. We hebben het geluk geweldig talent van over de hele wereld te hebben gevonden om met ons deze spannende reis aan te gaan.” 

Het filmen vindt plaats in een nieuw op maat gemaakte virtuele productiestudio. Het is het grootste LED-studioscherm in zijn soort in Europa en ontgrendelt de mogelijkheid om een ​​aanzienlijk aantal complexe opnames met visuele effecten in de camera vast te leggen via virtuele sets en locaties die zijn gemaakt met game-engine-techniek. Deze virtuele productiestudio net buiten Berlijn is een samenwerking tussen Netflix, Dark Ways en Babelsberg Studios.

Regisseur, producer en showrunner Baran bo Odar vertelt over virtuele productiestudio: “Door samen te werken met Netflix konden we onze visie achter 1899 tot leven brengen. Dankzij hun voorafgaande steun en toewijding waren we in staat om het Volume op te bouwen, waardoor 1899 een pionierstitel werd voor Duitsland en de regio. De infrastructuur is een baanbrekende innovatie voor het Duitse productielandschap en zou ook enorme creatieve voordelen kunnen opleveren voor filmmakers en creatievelingen over de hele wereld.”

De opnames zijn nu bezig, wanneer de serie 1899 op Netflix is te zien is nog niet bekend. Wat vond jij van Dark?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Teaser voor 1899, een duistere serie van de makers van Dark”

  1. Ik ben zeer benieuwd naar 1899 want ik vind Dark een van de meest fascinerende TV series ooit gemaakt, waarin alles op en top verzorgd is. Juist door de continue naargeestige sfeer blijft Dark alle 26 afleveringen boeiend dankzij een goede combinatie van beeldsetting en muziekscore, en natuurlijk een puike cast met boeiende karakters die vaak door 3 generaties verbeeld worden. Uniek in zijn soort en als je van tijdreizen houdt word je natuurlijk helemaal verwend met Dark.

    Beantwoorden

Plaats een reactie