Teaser voor verfilming van Clive Barkers ‘Books of Blood’

Een van de bekendste werken van horrormeester Clive Barker is toch wel Books of Blood die in de jaren 80 van de vorige eeuw verscheen. De Britse auteur is ook bekend van Hellraiser en Candyman (waarvan de nieuwe film inmiddels weer verschoven is). Streamingservice Hulu was eerst van plan om van Books of Blood, een collectie aan korte verhalen, een televisieserie te maken, maar nu verschijnt het werk toch als film.

Books of Blood is een boekenreeks met zes delen. Elk deel bestaat uit ongeveer zes korte verhalen. Enkele verhalen zijn inmiddels ook al verfilmd, zoals The Midnight Meat Train (2008) met Bradley Cooper en Vinnie Jones. De film zal zich focussen op drie verhalen die met elkaar verbonden zijn “in space and time”. Voor een echte sfeerimpressie kun je hieronder de teaser trailer bekijken.

De film wordt geschreven door Brannon Braga, bekend van The Orville, waarmee hij samenwerkte met Seth MacFarlane. MacFarlane kennen de meesten van Family Guy en hij zal samen met Braga de film ook produceren. Het script wordt verzorgd door Braga en Adam Simon (Salem). De cast bestaat uit onder andere Anna Friel (Marcella), Britt Robertson (For the People) en Andy MacQueen (Fahrenheit 451).

Op 7 oktober verschijnt Books of Blood op Hulu. Het is nog niet bekend wanneer de film op Nederlandse streaming services verschijnt.

Wat vind jij van de trailer? Heb jij zin in Books of Blood?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Teaser voor verfilming van Clive Barkers ‘Books of Blood’”

  1. “De Boeken van Bloed” zijn in 1990 in Nederland uitgegeven als één dikke pil van bijna 800 pagina’s.
    Ik heb hem toen gekocht en verslonden. Goede verhalen!
    Candyman is overigens gebaseerd op één van deze verhalen, namelijk “The Forbidden” (NL: “Graffiti”).
    Ik ben benieuwd welke van de 30 BoB verhalen ze gaan verfilmen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie