Telltale Games wil ´The Walking Dead: The Final Season´ afmaken

Afbeeldingsresultaat voor telltale games

Telltale Games, bekend van games als The Walking Dead, Minecraft: Story Mode, Batman: The Enemy Within en The Wolf Among us, is niet meer. Op vrijdag 21 september maakte Telltale Games bekend dat het gaat sluiten. Tweehonderdvijftig werknemers (90% van het totale werknemersbestand) werden dezelfde dag nog ontslagen. Drie dagen na de aankondiging bevestigde Telltale mede-opdrichter Dan Connors, dat het einde van de studio te danken was aan een onvermogen om financiële zaken op orde te brengen. Dat de prominente gamestudio Telltale games helaas haar deuren moet sluiten, voorspelt weinig goeds over het lot van het laatste seizoen van The Walking Dead. Telltale heeft daar nu nieuwe informatie over vrijgegeven, waarbij ze benadrukken dat ze “actief zoeken” naar manieren om het verhaal af te ronden.

Telltale Games werd vooral bekend door de verhalende games omtrent grote licenties. Het eerste seizoen van The Walking Dead wordt nog steeds gezien als één van de beste games van Telltale Games. In vijf episodes volgde we het verhaal van het meisje Clementine, die in latere seizoenen weer terugkeerde. Het vierde seizoen van The Walking Dead zou naar verwachting bestaan uit 4 afleveringen (episodes). Episode 1: Done Running verscheen op 14 augustus, Episode 2: Suffer the Children op 25 september. Episode 3: Broken Toys zou op 6 november verschijnen en Episode 4: Take us Back zou de serie op 18 december hebben afgesloten.

Afbeeldingsresultaat voor the walking dead the final season

Nadat de tweede aflevering van The Walking Dead: The Final Season werd uitgebracht verzocht ontwikkelaar Telltale een dag later om de verkoop op GOG, de Playstation Store, de Microsoft Store en Steam te verwijderen. Hoe lang dit gaat duren, is nog niet bekend. GOG verwijst naar de website en de Twitterpagina van de ontwikkelaar voor meer informatie.  Hoewel het Twitter-account van Telltale niets zegt over deze recente verwijdering, heeft het nog steeds een tweet dat zegt dat Telltale op zoek is naar een manier om de laatste twee afleveringen “op de een of andere manier af” te krijgen.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Op 3 oktober heeft Kotaku bekend gemaakt dat Telltale Games momenteel op zoek is naar een externe ontwikkelaar om The Walking Dead: The Final Season af te werken. Telltale Games zou die externe studio bovendien aansporen om verschillende van zijn ontslagen medewerkers aan te werven. Het is momenteel nog onduidelijk hoeveel Telltale-medewerkers door de deal een nieuwe job krijgen. Wel zou de ontwikkeling van de laatste twee episodes van The Walking Dead: The Final Season al vrij vergevorderd zijn. Episode 3 is volgens Kotaku zelfs zo goed als afgewerkt. Episode 4 staat minder ver, maar alle stemopnames van de hoofdacteurs zouden reeds zijn opgenomen.

Voorlopig is het bovenstaande bericht dus een hoopvolle verrassing voor spelers die het einde van Clementine’s verhaal willen meemaken. De andere projecten die Telltale Games had gepland zijn wel geannuleerd. Hieronder vallen het tweede seizoen van The Wolf Among Us, het tweede seizoen van Game of Thrones en Stranger ThingsOndanks het sluiten van Telltale kunnen we de hoop hooghouden voor een Stranger Things game, want de streaming-gigant verkeert momenteel in “een proces waarin verschillende opties worden overwogen om het Stranger Things universum in het interactieve medium tot leven te wekken.” Daarnaast zijn er ook videobeelden gelekt van de game waar het erop lijkt dat de game al behoorlijk in ontwikkeling was.

Netflix wil dus nog steeds een Stranger Things-game maken, maar dan zonder Telltale Games. Devolver Digital heeft al interesse getoond naar een eventuele overname. Of de onderstaande tweet bedoeld was als een grap is vooralsnog onduidelijk.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Hopen jullie nog op een Stranger Things- Game en de laatste 2 afleveringen van The Walking Dead: The Final Season? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie