Thailand krijgt na succesvolle horrorfilms nu ook haar eigen horrorserie

Horrorfilms horen waarschijnlijk niet bij de eerste associaties die men heeft met Thailand. Toch mogen we de Thaise filmindustrie niet onder het tafelkleed schuiven. Met succesvolle horrorfilms als Shutter en The Eye (beiden uit 2008), kan het Zuidoost-Aziatische land haar borst natmaken voor de volgende stap. En die is er nu, met dank aan Paul Spurrier.

Spurrier is Brits van origine, maar voelde zich aangetrokken tot de talenten en vaardigheden die de Thaise filmindustrie te bieden had. In Thailand is Spurrier geen vreemde. In 2005 en 2016 heeft hij bijgedragen aan de films en The Forest (beiden te zien op Netflix), die geproduceerd werden in Thailand. Vooral Thaise critici verhieven de films tot een bijna goddelijk niveau.

Na twee films werd het tijd voor wat anders: een TV-serie. Eullenia, zoals de serie zal gaan heten, gaat over een rijke zakenman (Marcus Hammond) die Thailand aandoet. Niet zozeer voor zaken, als wel om zijn duistere behoeften te bevredigen. Hammond zal gespeeld worden door Alec Newman (Dune, Strike Back), een acteur die in het Verenigd Koninkrijk zijn strepen ruim verdiend heeft. Een belangrijke bijrol is weggelegd voor het Thaise talent Vithaya Pansringarm (Only God Forgives). Eullenia verwijst naar de naam van een financiële instelling, waar Hammond aan het hoofd staat.

Een belangrijk verschil met de hierboven benoemde films, is dat Eullenia niet draait om een bovennatuurlijk verschijnsel. Het gaat om menselijke wereld, om de duistere gedachten en behoeften. Suppier: ‘Ik begon mij te realiseren dat het meest beangstigende handelen uit de diepte van de menselijke ziel voortkomt.’ De eerste drie afleveringen van de film zijn inmiddels voltooid. Drie nog te filmen afleveringen staan op de planning. De eerste aflevering werd op het SeriesFest in Denver geroemd als zeer innovatief. Een uiteindelijk release-datum is nog niet bekend.

Interessant artikel?

Plaats een reactie