Trailer: ‘The Clovehitch Killer’: het dorp als horrordecor

Sinds de boeken van Stephen King bleken kleine, intieme decors uiterst geschikt voor naargeestige horrorscenario’s. Dorpen worden vaak gezien als kleine sociale netwerken, waarin iedereen elkaar kent. Men weet wie de bakker is, de smid, of de dorpsgek. Maar wat als niet iedereen is, wat hij of zij lijkt? The Clovehitch Killer gooit met dit concept hoge ogen – en oogst lovende kritieken.

De film ging in première op  22 september 2018, tijdens het LA Film Festival. Een gelimiteerde bioscoopronde volgde, waarbij IFC Midnight verantwoording droeg over de distributie. De synopsis leert dat de film een 16-jarige jongen volgt (genaamd Tyler), die woont binnen een streng-religieus gezin. Tyler’s vader is hoofd van de plaatselijke scoutingclub,  en verdient bij als klusjesman. Op het eerste oog lijkt er weinig aan de hand in het slaperige stadje, in het midden van Kentucky.

Doch, schijn bedriegt. Het stadje is opgeschrikt door een reeks onopgeloste moorden. Tien vrouwen zijn vermoord door een psychopaat, die zichzelf ‘Clovehitch’ noemt. Wanneer Tyler een aantal weerzinwekkende foto’s aantreft tussen zijn vader’s eigendommen, gaat het balletje rollen. Samen met een Kassi, een meisje dat iedere dag voor de kerk zit, probeert hij de puzzel rond de moorden compleet te krijgen. Deze puzzel culmineert uiteindelijk een confrontatie tussen vader en zoon.

De vraag rijst: overspeelt deze film niet haar hand, door in de synopsis eigenlijk al de clou te verklappen? Volgens de kritieken niet, en is The Clovehitch Killer zeker de moeite waard. Het publiek geeft de film een 6,6 (IMDb), en op Rotten Tomatoes scoort de film zelfs een 7,4. Vulture betitelt de film als een ‘smartly underplayed domestic nightmare.’ De toon lijkt gezet voor 2019.

Bekijk hieronder de trailer van The Clovehitch Killer, vanaf 23 maart in de Nederlandse bioscopen.

The Clovehitch Killer - Official Trailer I HD I IFC Midnight

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie