The Conjuring nu ook als comic! Zo goed is deel 1: The Lover

Binnenkort is het derde deel van The Conjuring-filmreeks in de bioscoop te zien, The Conjuring: The Devil Made Me Do It. Het is dan ook geen toeval dat DC Comics hun DC Horror lijn introduceert met The Conjuring: The Lover.

Het gaat hier om een mini-serie van vijf nummers. In de eerste comic wordt het verhaal gestart van Jessica (uit Conjuring 3) en haar tijd op de universiteit. Omdat het eerste verhaal slechts 14 pagina’s bestaat komt het niet helemaal lekker uit de verf. Er is duidelijk een dreiging voor Jessica in de vorm van een mysterieuze, enge hand maar dat is het. De tekeningen van van Gary Brown zijn gepast donker. Om echt wat te zeggen over de kwaliteit, zal ik echt het volgende nummer moeten lezen. Dit verhaal wordt namelijk verspreid over alle vijf de delen. Interessant gegeven is dat het mede geschreven is door de schrijver van Conjuring 2 en 3, David Leslie Johnson-McGoldrick.

Leuker is het tweede, complete verhaal in deze comic. Tales From The Artifact Room: The Ferryman laat de achtergrond zien van één van de trofeeën van de Warrens uit Annabelle 3. Knap hoeveel verhaal schrijver Scott Snyder (o.a. bekend van zijn werk voor Batman) in een paar pagina’s weet te stoppen. Het mooie verrassende einde doet denken aan de Twilight Zone serie of oude EC horror comics. De tekeningen van comics veteraan Denys Cowan passen prima bij het verhaal.

Sterren: 3 / 5

Ik ga zeker de rest van deze comics lezen. Een leuke serie voor fans van The Conjuring en horrorcomics in het algemeen. De comic is nu verkrijgbaar online of bij de betere stripspeciaalzaak.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie