The Crow reboot komt er in 2024 eindelijk aan, 30 jaar na het origineel!

Maar nu de grote vraag: Is het nodig? The Crow is een klassieker en een zeer gewaardeerde film in de goth cultuur, maar wat het meest belangrijkste van alles is: Het is Brandon Lee’s erfstuk en sommige films hebben eigenlijk geen reboot nodig. Maar waarom deze film dan wel? Wat deze film wel zo interessant maakt is dat ze er al sinds 2008 mee bezig zijn. Ik ga je er meer over vertellen…

The Original

The Crow kwam uit in 1994 en was een verfilming van een striproman van James O’Barr met dezelfde naam. Vlak voor Halloween worden rockgitarist Eric Draven en zijn verloofde Shelly vermoord. Precies een jaar later staat Eric op uit de dood. Hij wordt vergezeld door een kraai, die hem bijzondere krachten geeft. Hij gaat op zoek naar de moordenaars.

Tijdens de productie werden de losse flodders uit het pistool vervangen door echte (maar door wie??) In de scène met Funboy gebeurde het noodlottig moment. Funboy (Michael Massee) schiet Eric Draven/The Crow (Brandon Lee) neer, niet wetende dat het echte kogels waren en Brandon Lee werd dodelijk geraakt en overleed. Acteur Michael Massee is er nooit meer over heen gekomen en is nooit meer gaan acteren.

Brandon Lee als Eric Draven (1994)

Faster forward naar 2008

In 2008 begon men met het schrijven aan de reboot en werden er castleden gezocht Alleen waren er te veel ideeën en kwamen de regisseurs er niet goed uit met de financiering en de geldschieters. Jaren gingen er over heen en vele namen om Eric Draven te spelen; Jason Momoa, Bradley Cooper, Tom Hiddleston, Luke Evans, Jared Leto, Charlie Hunnam, Joseph Gordon-Levitt, Ben Barnes en Xavier Samuel zijn allemaal de revue gepasseerd. Jason Momoa stapte in 2018 uit de productie.

kan je het je voorstellen? Jason Momoa als Eric Draven

Vorig jaar werd eindelijk de juiste persoon voor Eric Draven gevonden; niemand minder dan Bill Skarsgard.

The Crow komt aanvliegen in 2024

The Crow heeft Bill Skarsgard (It, John Wick: Chapter 4) in de hoofdrol en wordt geregisseerd door Rupert Sanders, de regisseur van Ghost in the Shell. Zangeres FKA Twigs speelt Shelly Webster.

Er wordt gezegd dat dit de nieuwste poging is om de franchise nieuw leven in te blazen. Een vernieuwde versie van The Crow is al lange tijd in ontwikkeling en heeft een reeks projecten doorlopen die eerst werden goedgekeurd en daarna geannuleerd. De originele The Crow, met in de hoofdrol de overleden acteur Brandon Lee, zag voor het eerst het daglicht in 1994, en een vervolg werd uitgebracht in 1996, gevolgd door nog twee direct-to-DVD vervolgen in 2000 en 2005.

The Crow 2024 poster

Wanneer we The Crow reboot kunnen verwachten

De Amerikaanse releasedatum van The Crow is vastgesteld op 28 maart 2024, 30 jaar na de eerste film. Waarschijnlijk zal dit vrijwel gelijk zijn in Nederland.

Als ik de filmposter zie, word ik wel enthousiast en denk ik dat ze een goede keuze hebben gemaakt met Bill Skarsgard. Vind jij dat ook en ga jij hem kijken? Laat het ons weten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie