Zombies in het wilde westen

De meeste zombiefilms vinden in het heden of nabije toekomst plaats, maar zombies zijn al veel langer een probleem. In het wilde westen werden regelmatig dorpen compleet uitgemoord door hordes zombies. Tenminste, dat wil regisseur Rene Perez ons met de  film The Dead and the Damned vertellen.

1849 in Jamestown, Californië tijdens de goudkoorts zoeken de lokale mijnwerkers dagelijks de heuvels en valleien af naar die ene goudader die hun leven zal veranderen.

Tijdens een expeditie struikelen de mijnwerkers over een meteoriet en nemen deze mee naar de stad, onwetend van de dodelijke sporen in de steen.

Al snel verandert de bevolking on bloeddorstige Zombies. Zullen de overige dorpsbewoners deze bijzondere uitbraak overleven?

De film The Dead and the Damned gaat volgende maand première tijdens het Another Hole In The Head film festival in San Fransisco.

The Dead And The Damned (Trailer)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Zombies in het wilde westen”

  1. Ik houd niet sowieso al niet zo van het idee dat zombies en neergestorte meteorieten (zonder gigantische krater) gerelateerd zijn, maar deze trailer vind ik ook niet echt geweldig, als je kijkt naar make up en camerawerk. Desalniettemin zou ik ‘m (natuurlijk) wel kijken als ik ‘m in handen kreeg 😛

    Beantwoorden

Plaats een reactie