Recensie The Echo (Yam Laranas)

Bobby Walker is voorwaardelijk vrij uit de gevangenis en neemt zijn intrek in het appartement van zijn onlangs overleden moeder. Maar in het verpauperde flatgebouw spelen zich vreemde dingen af. ’s Nachts hoort hij mysterieuze geluiden, stemmen en kreten die hem uit zijn slaap houden. Overdag probeert Bobby zijn leven weer op te bouwen en zoekt hij contact met zijn ex-vriendin Alyssa. Hoe langer hij in het appartement woont, hoe meer hij begint te vermoeden dat de dood van zijn moeder niet natuurlijk was…

Hij begint iedereen te verdenken, ook zijn vijandige en afstandelijke buren. Kan Bobby nog op zijn zintuigen vertrouwen of neemt paranoia hem over? Hoe dichter hij bij de waarheid komt, hoe meer zowel zijn eigen leven als dat van Alyssa in gevaar komt…

echo-dvd

Bijna Aziatisch goed. ‘The Echo’ is een remake van de Filipijnse film ‘Sigaw’ en de voldoet qua spanning op punten zeker aan de normen die de remakes ‘The Ring’ en ‘The Grudge’ ons al toonden. Wel is het verhaal ietwat te complex gemaakt, wat door de slecht acterende hoofdrolspeler Jesse Bradford ook niet duidelijk in beeld wordt gebracht. Zijn tegenspeelster Amelia Warner zorgt ervoor dat de film prima herstelt van het slechte begin. En als door omstandigheden een paar plotlijnen stoppen zie je ook dat het voor de acteurs een stuk makkelijker wordt.

Over die Aziatische invloeden, bijna opvallender dan de titel staat er op de DVD-hoes “From the creators of ‘The Ring’, ‘The Grudge’ and ‘The Woman in Black'”. Scenarist van ‘The Echo’ Shintaro Shimosawa was als co-producent betrokken bij twee ‘The Grudge’-films en een scène in het midden van ‘The Echo’ lijkt wel heel erg een kopie. Maar echte creators zijn zo niet te vinden, wat redelijk logisch is gezien ‘The Ring’ en ‘The Grudge’ ook remakes zijn van Aziatische films. En ‘The Woman in Black‘ is gebaseerd op een boek dat Susan Hill in 1983 gecreëerd heeft. Nee, waar men met de tekst op de DVD op doelt is de betrokkenheid van Roy Lee en zijn productiemaatschappij Vertigo Entertainment.

The Echo (2009) Trailer

De film eindigt een beetje flauwtjes, maar heel veel keus hadden de makers hier ook niet meer. Al met al verdient The Echo nog een kleine voldoende. The Echo is te koop op Blu-ray of DVD.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie