Imagine ’19 – The Father’s Shadow [A Sombra do Pai] (Gabriela Amaral, 2018)

Imagine Film Festival
Het Imagine Film Festival 2019 is begonnen, de eerste films zijn op de grote doek van het Eye Amsterdam vertoond. Michel Bonset van De Nachtvlinders was erbij en doet verslag: The Father’s Shadow van Gabriela Amaral.


De jonge Braziliaanse meisje Dalva heeft geen leuk leven. Haar moeder is al twee jaar dood en haar vader begint onder fysieke en psychische druk op zijn werk langzaam door te draaien. Gelukkig heeft Dalva de aanleg voor ‘brujeria’ (Zuid Amerikaanse hekserij), geërfd van haar tante en Dalva neemt, na een tv vertoning van ‘Pet Semetary’ het besluit dat het leven voor iedereen  beter gaat worden als ze haar moeder terughaalt uit de dood.

‘The Father’s Shadow’ is een zogenaamde ‘slowburn’ film: het tempo is kalm, zonder bombastische schokeffecten en met de nadruk op onderlinge karakterconflicten. Dat vereist een zekere investering van de kijker, maar wie het geduld op kan brengen om zich aan de film over te geven, wordt beloond met een prachtig, klein, donker sprookje.

De geest uit de titel is niet een fladderige poltergeist, maar meer de verstikkende deken van verdriet en rouw die over het huishouden van Dalva rust. ‘The Father’s Shadow’ is tragisch en schrijnend en zeer de moeite waard.

‘The Father’s Shadow’ is te zien tijdens het Imagine Festival op 15 april om 11.45 in Eye te Amsterdam.

Trailer do terror A Sombra Do Pai
Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie