Comicrecensie: The Goon in Theatre Bizarre (Halloween special)

the goon - theatre bizarreThe Goon is een stripserie geschreven en getekend door Eric Powell, dat een mix is van misdaad, horror en comedy. De hoofdpersoon is uiteraard The Goon, een beer van een kerel die is opgegroeid in een rondreizende kermis. Wanneer de gangster Labrazio de kermis overneemt als zijn schuilplek, komen The Goon en zijn vriend en rechterhand, Franky, terecht in de wereld van de misdaad. Maar niet alleen in de wereld van misdaad. Ook in de wereld van zombies, monster, aliens en al het andere bovennatuurlijke.

Zo ook in deze Halloween special, The Goon in Theatre Bizarre.

Als de kermis weer op reis is, raken The Goon en Franky ze kwijt in de dikke mist. Als ze een reuzenrad zien, denken ze de kermis weer hebben gevonden, maar algauw blijkt dat dit niet hun kermis is. Het is Theatre Bizarre, onder leiding van de kwaadaardige Zombo de Clown. Lukt het The Goon en Franky om te ontsnappen aan deze bizarre kermis?

Deze special is gemaakt in samenwerking met John Dunivant, de oprichter van Theatre Bizarre. Jazeker, Theatre Bizarre bestaat. Het is een Halloween-kermis, die elk jaar in Detroit wordt gehouden met een spookhuis, reuzenrad en vele shows met muziek, burlesque dans en zelfs met enkele “freaks”.
In deze special is ook de terugkeer van Roxi D’Lite, die in het echte leven een burlesque danser is en regelmatig optreedt in Theatre Bizarre, maar ook een rol heeft gekregen in The Goon serie. Toen Powell research deed naar burlesque voor een verhaal, interviewde hij Roxi en daar is uitgekomen dat Roxi een rol kreeg als slechterik in zijn serie.

Goon Theatre BizarreOpvallend aan de tekeningen van deze Halloween special is het kleurgebruik. Sommige pagina’s zijn geheel gehuld in het blauw, rood of groen. Welke kleur de pagina omhult ligt aan wat er op het moment afspeelt en weet zo de juiste passende sfeer op te wekken. Is het een rustige sfeer met geen vuiltje aan de lucht of ligt er toch gevaar op de loer?

Deze oneshot is zeer vermakelijk om te lezen met leuke humor, maar het jammere is dat het een oneshot is. Het verhaal voelt veels te kort aan met een wat anticlimax einde. Met alles wat een duivelse kermis als Theatre Bizarre kon bieden, kon het verhaal zeker enkele nummers duren. Maar dat was helaas niet het plan van deze oneshot.

Maar samengevat nog steeds een leuk avontuur van The Goon en Franky en een leuke aanrader als tussendoortje.

Officiële Theatre Bizarre site: http://theatrebizarre.com/

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie