Imagine ’19 – The Hole in the Ground (Lee Cronin, 2019)

Imagine Film Festival
Van 10 tot 20 april 2019 vindt het Imagine Film Festival plaats in het Eye Amsterdam. Michel Bonset van De Nachtvlinders blikt de komende twee weken vooruit, zodat jij je optimale Imagine-horrorplanning kunt maken. Nu: The Hole in the Ground van regisseur Lee Cronin.


Jonge moeder Sarah komt met haar kleine zoon Chris aan bij een afgelegen boerderij in het Ierse boslandschap. Zij zijn hier niet voor niets, want al snel blijkt dat de twee op de vlucht zijn voor een gewelddadig incident waarbij Sarah’s man rake klappen heeft uitgedeeld. De twee bouwen samen aan een nieuw begin, maar als Chris een enorm gat in de bodem van het bos vindt, verandert dit iets aan de kleine jongen. Sarah begint te geloven dat Chris niet meer zichzelf is, maar raakt ze door het haar aangedane trauma langzaam de weg kwijt of is er echt iets mis met haar kleintje?

The Hole in the Ground mixt elementen van recente horrorklassiekers als The Babadook, Hereditary en Us, maar dat maakt de film niet minder interessant, sterker nog er worden in de laatste akte een aantal bochten genomen die de film ineens heel anders van toon maken. De film heeft een mooie balans van de kijker genoeg geven om alles aannemelijk te maken, maar geeft nooit teveel om voorspelbaar te worden.

Het gebruik van het Ierse boslandschap geeft het geheel iets sprookjesachtigs, hoewel dan wel een sprookje met een naar en duister randje. Net zoals bij ‘Freaks’ wordt een groot deel van de tijd gevuld door een kindacteur, maar de jonge James Quinn Markey laat op een geweldige manier de twee uitersten van zijn karakter zien en verandert in een vingerknip van creepy naar aandoenlijk.

The Hole in the Ground is te zien tijden het Imagine Festival op 12 april om 17.40 en 19 april om 13.25 in EYE te Amsterdam.

THE HOLE IN THE GROUND Official Trailer (2019) Horror Movie
Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie