Na meer dan 50 jaar een vervolg op The Killer Shrews

Eén van de slechtste horrorfilms ooit, tenminste zo wordt The Killer Shrews vaak omschreven en 1700 mensen stemden de film uit 1959 naar een 3,4 op imdb, zelf heb ik hem nog niet gezien. Maar ik lijk daartoe gedwongen, want er komt een vervolg; Return of the Killer Shrews.

In de tijd dat alles een remake of reboot krijgt kijk ik eigenlijk nergens meer van op en wat dat betreft heeft deze film natuurlijk veel kans om beter te worden als het origineel.

The Killer Shrews (1959) gaat over een groep toeristen dat na een verschrikkelijk onweer op een eiland belandt, waar een idiote professor probeert mensjes te maken die twee keer zo klein zijn dan normaal. Als bijproduct van zijn experimenten creëert de professor per ongeluk vleesetende spitsmuizen…

Een heerlijk plot met weinig overlevenden, nu gaan scenarist Pat Moran en regisseur Steve Latshaw een halve eeuw later verder met dit verhaal. Sterker nog, Latshaw heeft hoofdrolspeler James Best weten te strikken om wederom me te spelen, samen maken ze al een paar jaar grappen om een vervolg te maken.

In Return of the Killer Shrews wordt er een reality programma opgenomen op het bekende eiland uit het eerste deel, kapitein Thorne Sherman (James Best) ligt zijn roes uit te slapen als zijn stuurman de opdracht aanneemt om de crew naar het eiland te vervoeren. Veel te laat komt de kapitein erachter dat hij op weg is naar het eiland dat hij hoopte nooit meer te zullen zien, maar plichtsgetrouw vaart hij door.

Return Of The Killer Shrews

Zijn angst blijkt niet zonder reden, eenmaal druk aan het filmen wordt de tv-crew aangevallen door de spitsmuizen en vluchten naar het pand wat ooit het laberatorium van een idiote professor was blijkt ook een slecht idee…

Het plot mag dan wederom klinken als een typische B-film voor op DVD, regisseur Steve Latshaw laat weten dat hij de film in 3D maakt voor het bioscooppubliek. De productie van Return of the Killer Shrews start binnenkort en zal te volgen zijn op facebook.

En mocht je de originele film The Killer Shrews van regisseur Ray Kellogg uit 1959 toch nog willen zien, dan kan dat hieronder:

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Na meer dan 50 jaar een vervolg op The Killer Shrews”

  1. Hehe 😛 Binnenkort The Killer Shrews maar eens kijken dan. De poster voor het vervolg ziet er echt vreselijk uit. Ben benieuwd wat ze van die film maken, in 3D 😛 Op veel bioscooppubliek hoeven ze niet te rekenen, denk ik.

    Beantwoorden
  2. Het klinkt vreemd, maar dit is wel het type film dat erg vermakelijk kan zijn in 3D. Natuurlijk vraag ik me af of deze productie überhaupt wel van de grond komt, maar ik ben wél nieuwsgierig 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie