The Mist, Don´t Hang Up en Excision op Horrify

Hallo daar! Hier Johan, recensent/redacteur voor De Nachtvlinders én Hoofd Redacteur voor Horrify! Horrify is nu enkele weken online en na alle technische mankementen van de eerste dagen gaat het werkelijk fantastisch! Zoveel aanmeldingen in zo’n korte tijd hadden wij echt niet verwacht en hier zijn wij echt heel blij mee. Maar voordat wij verder gaan met wat deze week allemaal op Horrify staat en komt te staan even het volgende; aankomend weekend is daar weer de wintereditie van de Dutch Comic Con in Utrecht en natuurlijk staat Horrify daar ook met werkelijk een gruwelijke aanbieding! Kom naar onze stand in de Dealer Hall (DS-i17) en dan vertellen wij jou alles over deze top actie!

Nu op Horrify:

The Mist

Na een verschrikkelijke storm besluit David gaat met zijn zoontje de stad in te gaan om spullen in te slaan als daar ineens een hele dichte mist over het stadje trekt. Mensen vluchtten de lokale supermarkt in afwachting van wat gaat komen. Maar wat er komt is erger dan ze ooit hadden kunnen verwachten.

Ik denk dat niemand in 2007 had verwacht dat je van het korte Stephen King verhaal De Mist een uitstekende lange horrorfilm kon maken. Regisseur Frank Darabont, die eerder het voortreffelijke Shawshank Redemption en The Green Mile regisseerde, flikte dat mooi wel. The Mist is absoluut huiveringwekkend omdat je niet alleen het gevecht moet aangaan met onbekende monsters maar vooral ook die je in je eigen omgeving hebt± de mens zelf. Het einde van de film zal je nog lang bijblijven…
Nu op Horrify.

Don´t Hang Up

Het lijkt leuk om geintjes met anderen uit te halen maar kijk niet raar op als je een keer de verkeerde tegenkomt. Dat overkomt ook een stel vrienden die het maar leuk vinden om willekeurige personen op te bellen en daar mee een geintje uit te halen. Als een van de personen aan de andere kant van de lijn het niet pikt wat zij doen krijgt dat dodelijke gevolgen..

De regisseurs Damien Macé en Alexis Wajsbrot zijn van oorsprong gespecialiseerd in special effects en dat laten zij in Don´t Hang Up ook zien maar weten toch ook een spannende film neer te zetten die aardig in de buurt komt met films die wij wellicht kennen uit de jaren tachtig. Voorspelbaar? Ja maar wel oh zo leuk!

Excision

Sommige mensen weten fantasie en waandenkbeelden maar moeilijk uit elkaar te halen. Wanneer bij de jonge Pauline de hormonen door het lijf gieren en een sterke drang heeft om goed bij haar moeder in het rijtje te passen blijken al die gegevens bijzonder explosief. Zowel voor Pauline als haar omgeving. Kijk Excision nu.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie