The Muppets krijgen een horrorvariant: poppenfilm ´HEAD´

Een typische jaren ´80-film is makkelijk te omschrijven: een groep twintigers die ergens in de middle-of-no-where gaan kamperen, de aanwezigheid van vrouwelijk schoon, seks in de tent en een seriemoordenaar die een aantal koppen laat rollen. De nieuwste productie van Terror Films, geregisseerd door Jon Bristol, brengt dit genre opnieuw in zwang. Wel met één belangrijk verschil: de acteurs zijn poppen.

Wat de trailer direct duidelijk maakt, is dat HEAD een low-budget productie is. Het bestaat veelal uit close-up beelden die gefilmd lijken te zijn met de nieuwste Samsung of iPhone. Dit betekent echter niet, dat we de film direct kunnen afschrijven. Jon Bristol, waarvan het overigens geen schande is als je hem niet kent, kiest een compleet nieuw format voor deze film. Er is geen enkel teken van mensen in deze film. Alleen poppen, die zich gedragen als mensen en een plot uitleven dat menig jaren ´80-horrorfilm als basis heeft genomen. De synopsis van het verhaal is simpel: één moordenaar slacht de poppen stuk voor stuk af. De tag line van de film waarschuwt ons hier al voor: ´Ain´t nothing happy about dead puppets.´

Vrijdag 13 juli (inderdaad, vrijdag de dertiende) wordt de film gereleased op meerdere mediaplatformen (voorlopig alleen in de VS). Zelf bestaat de film al een stuk langer. In 2015 wist HEAD al voor opschudding te zorgen in het filmfestivalcircuit, nadat deze opgenomen werd in de officiële selecties van (o.a.) LEAFF, Yellow River Film Festival en Fantastic Horror Film Festival. Deze vormen echter nog maar een fractie van alle festivals (wereldwijd) waar HEAD vertoond is.

Een groep creatieve filmmakers zit achter het idee van deze poppenhorror. Bristol draagt naast de regie, ook verantwoordelijkheid over het script, samen met J.R. Calvo en Brian Woodman. De film is geproduceerd door Rick Passmore.

Het is de moeite zeker waard om hieronder de (korte) trailer te bekijken. Alhoewel de film simpel (en bijna amateuristisch) oogt, zal ze een kans verdienen. Ain´t nothing happy about dead puppets Het zal afwachten zijn of de film de kijkers thuis evengoed kan verrassen als de festivals waar zij reeds furore heeft gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=71&v=kzo_NsU6eD4

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie