Horrorserie The River vanaf juli ook in Vlaanderen

Vanaf juli kan je in België bij Prime Series terecht voor het 8-delige eerste seizoen van de reeks The River. De reeks werd eerder al in Nederland bij HBO uitgezonden.

Paranormale Dramaserie The River

The River is een horrorreeks van de hand van Paranormal Activity-bedenker Oren Peli en kan rekenen op de hulp van Steven Spielberg als executive producer. De reeks gaat over de verdwenen wetenschapper Emmet Cole, die op zoek was naar de “magische kern” van het Amazonewoud en nooit is teruggekeerd. Zijn zoon Lincoln heeft na zes maanden de hoop opgegeven, maar dan komt er plots een teken van leven via een noodoproep. Lincoln zet een reddingsactie op poten en omwille van de financiering laat hij toe dat deze actie wordt gefilmd om later een documentaire van te maken. De schokkende waarheid achter de verdwijning van Emmet Cole ligt ergens in het Amazonegebied in Zuid-Amerika te wachten tot het ontdekt wordt.

The River - Trailer

De reeks debuteerde afgelopen februari op de Amerikaanse zender ABC. Ondanks het feit dat de reeks in het begin meer dan 7,5 miljoen kijkers trok, had de reeks in de weken nadien enorm te lijden onder de algehele kijkcijfermalaise die het huidige Amerikaanse TV-seizoen domineert. Toch was de reeks via DVR – de digitale videorecorder – wel een succes, want de reeks kon via dit systeem nog eens 36% extra kijkers lokken. De streamingdienst Netflix is dan ook geïnteresseerd om de reeks over te nemen, indien ABC af zou zien van een tweede seizoen.

Dit bericht verscheen eerder op The TV-Files

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie