Imagine ‘19 – The Rusalka [The Siren] – (Perry Blackshear, 2019)

Imagine Film Festival
Het Imagine Film Festival 2019 loopt tegen zijn eind in het Eye Amsterdam. Michel Bonset van De Nachtvlinders is erbij en noemt The Rusalka van Perry Blackshear één van de lichtpuntjes van het Imagine Film Festival:


Een jongeman die zijn stem heeft verloren, ontmoet tijdens een vakantie aan een groot meer een prachtig, maar moorddadig zeemeermin-achtig meisje.

Veel van de films tijdens Imagine en dan met name de niet Engelstalige films, balanceren op het randje van realisme en magisch realisme en worden daarmee een soort duistere sprookjes voor volwassenen. The Rusalka vertelt het verhaal van een ogenschijnlijk onmogelijke liefde. De dagelijkse realiteit houdt dit sprookjespaar uit elkaar en het wordt snel duidelijk dat iets dat al eeuwenlang mythologie is, niet eenvoudig zijn regels laat veranderen.

De hoofdrolspelers zijn beide charmant en hebben chemie met elkaar en dat is niet zo eenvoudig als je dan wel de hele film geen gebruik kan maken van je stem, dan wel voor het grootste deel maar voor de helft bovenwater uitsteekt.
https://www.youtube.com/watch?v=VETgJpMwnuU

The Rusalka is klein, regisseur Blackshear gebruikte spaargeld van de inkomsten van zijn vorige film They Look like People.  Hij haalde ook de twee hoofdrolspelers uit die film naar deze film; minimaal maar heel intiem en voor mij één van de lichtpuntjes van het Imagine 2019.

The Rusalka was te zien tijdens het Imagine Film Festival.

Sterren: 5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie