Guillermo del Toro doet het met The Simpsons

The Simpsons: Tapped OutNa de bekendmaking van de Walking Dead app is er nu nog meer goed nieuws voor eigenaars van een iPhone, iPad of iPod touch. De makers van de Simpsons komen met een horror update op de populaire mobiele game The Simpsons Treehouse of Horror. Er was al een update: The Simpsons Tapped Out en daar is nu een horror update voor. De game speelt zich af in Springfield waar het spookt. Het is aan jou om het stadje te redden van gremlins en klopgeesten.

What’s new?

The Simpsons: Tapped Out horror update komt onder andere met nieuwe personages zoals Count Burns, Suzanne the Witch en Maude Flanders. Daarnaast zijn er nieuwe gebouwen, kijk bijvoorbeeld in de toekomst in de Gypsy Fortune Teller Shop of klim naar de top van King Homer’s Skyscraper. Geniet je liever van een paar heilige donuts? Ga dan naar de First Church. Ook zijn er nieuwe attracties zoals de Twirl ’n Hurl in Krustyland. En om lekker in de Halloween sfeer te komen zijn er ook nog nieuwe decoraties. Uiteraard is een game niets zonder opdrachten, vindt een baan voor Booberella, verzamel genoeg GOO om prijzen te winnen en redt het stadje van klopgeesten en gremlins.

The Simpsons: Tapped OutTreehouse of Horror werd vorig jaar zo’n 7 miljoen keer gedownload en werd daarmee een van EA’s meest succesvolle updates voor een mobiele game. De game sluit aan op de The Simpsons Treehouse of Horror afleveringen, die elk jaar rond Halloween uitkomen. De makers doen inspiratie op uit klassieke horror films als The Shining, Dracula, Paranormal Activity en 28 Days later.

Rond Halloween 2013 komt Treehouse of Horror XXIV uit, gemaakt door niemand anders dan Guillermo Del Toro (Pan’s Labyrinth, Hell Boy, Blade II). In The Simpsons: Tapped Out horror update zijn er verschillende verwijzingen naar ‘ Freaks and Geaks’ een van de verhalen uit de tv-aflevering van Treehouse of Horror XXIV. Het verhaal gaat over het Burnsum en Bailey circus dat neerstrijkt in Springfield in de jaren 30. Als speler moet krijg je opdrachten en moet je werken met voorwerpen die je kent uit de tv-aflevering.

Je kunt The Simpsons: Tapped Out horror update (versie 4.5.0)  gratis downloaden via de App Store of Google Play.

Interessant artikel?

Plaats een reactie