The Third Shift is de Gameboy horror die we altijd al wilden hebben

Laatst schreef ik al een stuk over de EEK3 2020 en de site itch.io, waar een bonte verzameling aan indie-horror te vinden is. Nu is daar een game opgedoken die bijzonder goed uitsteekt boven de rest: The Third Shift.

Je speelt een beveiliger voor Roanoke, het museum voor geschiedenis en wonderen. Dat lijkt op het eerste gezicht een leuke baan, maar jij hebt de vreselijke third shift. De derde wacht, wat zoveel betekent dat je er bent als het museum dicht is. En we weten allemaal wat er gebeurt in een museum als het dicht is… In het begin denk je nog dat jij het gebouw bewaakt tegen inbrekers en dieven, maar het wordt al snel duidelijk dat er iets goed mis is in de donkere, eenzame nachten daar. En maak je borst maar nat, want het is niet voor niets het museum van wonderen.

Wat het spel zo bijzonder maakt: de hele game straalt Gameboy uit. De kleuren en de esthetiek zijn precies hetzelfde en de hele tijd speel je door het scherm van de ‘Lameboy’. Net echt! En het werkt prima als ik zo de trailer en screenshots zie. De game is wisselend in 2- en 3D-scenes en dat voegt echt dat beetje extra detail toe.

De game is nog in ontwikkeling bij Teebowah games en ik hou het nauwlettend in de gaten. Dit zou zo maar eens een pareltje kunnen zijn. Er is een demo voor PC en Android te verkrijgen op de website. (note: op Android 10 werkt de layout helaas niet lekker en ik krijg ook een melding dat het niet ondersteund wordt, dus je moet het op een telefoon met Android 9 (Pie) of lager installeren)

The Third Shift: First Hour Trailer

Interessant artikel?

Plaats een reactie