The Vault met James Franco, nu op Horrify

Afgelopen weekend vond de Dutch Comic Con Winter Edition plaats in de Jaarbeurs Utrecht en streamingdienst Horrify was daarbij aanwezig. Behalve een voordelig proefabonnement, werd een heerlijke mededeling gedaan: Vanaf januari verschijnt er elke dag een nieuwe horrorfilm op het platform!

Horrify op Dutch Comic Con

De filmtips voor deze week op Horrify:

The Vault (2017 – Dan Bush)

Dat misdaad niet loont, mag dan wel duidelijk zijn, maar sommige mensen worden er toe gedwongen. Zo ook de zusjes Vee en Leah. Samen met een team van ander uitschot moeten zij een bank overvallen. Alles lijkt goed te gaan tot zij horen van een kluis die zich diep onder in de bank bevindt. Wanneer zij die openbreken, blijkt er meer dan alleen een grote hoeveelheid geld te liggen. The Vault heeft onze bioscopen niet gehaald en dat is eeuwig zonde. Niemand minder dan James Franco speelt een van de hoofdrollen en zowel hij als zijn vrouwelijke tegenhangers, Taryn Manning en Francesca Eastwood, spelen erg goed in deze eigenaardige combinatie tussen twee genres. Welke vraag je? Nou.. Hoe minder je van tevoren weet, hoe beter!

The Collector (2009 – Marcus Dunstan)

Dat inbreken sowieso geen goed idee is, is voor de meeste van ons wel duidelijk. Maar wat als je – in plaats van opgepakt te worden door de politie of een of andere waakhond een hap neemt uit je kont – een seriemoordenaar vindt die het hele huis heeft volgestouwd met boobytraps? Inderdaad.. dan ben je nog meer de klos! The Collector staat al enige weken in de top tien van meest bekeken films op Horrify en wij begrijpen wel waarom. The Collector is een groot kat en muis spel dat een luguber pad volgt dat wij vooral kennen van de Saw-films. Een explosieve combinatie die ervoor zorgt dat je vaak op het puntje van je stoel blijft zitten.

Eat Locals (2017 – Jason Flemyng)

De vampieren in Engeland hebben het maar moeilijk. Wanneer zij besluiten om hun problemen te bespreken bij vergadering die zij elke 50 jaar houden op een afgelegen boerderij, zijn zij niet alleen. Ook Sebastian is daar ook aanwezig. Die is namelijk naar binnen gelokt met het idee dat hij seks gaat hebben met een van de dames. Dat zij een vampier is, weet hij niet, en al helemaal niet dat hij het hoofdmenu moet zijn voor de aanwezige vampieren. Maar niet alles gaat zoals het zou moeten gaan. Deze Britse horrorcomedy heeft het erg goed gedaan op diverse festivals en wij begrijpen wel waarom. Ooit een omaatje met een machinegeweer het zien opnemen tegen een stel soldaten? Eat Locals gaat het je laten zien!

The Addiction (1995 – Abel Ferrara)

Regisseur Abel Ferrara (The Driller Killer, The King of New York) is iemand die altijd de grenzen blijft opzoeken en daarmee fantastische films maakt. In 1995 deed hij een poging om zijn eigen versie te maken van het vampierenbestaan. Wanneer een jonge filosofie studente wordt gebeten door een vampier en daarmee zelf een vampier begint te worden, probeert zij dat te accepteren en om zo haar studie af te maken en een zo normaal leven te leiden. Maar de behoefte aan bloed blijkt veel te groot. Christopher Walken en Lily Taylor spelen echt ongelooflijk goed in deze eigenaardige film, die geheel geschoten in zwart-wit, je nog lang zal bijblijven. Al is het alleen al de vraag hoe jij zou omgaan met een verslaving aan vers bloed… Binnenkort op Horrify!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie