Recensie The Visit (M. Night Shyamalan, 2015)


The Visit: Becca en haar jongere broertje Tyler gaan een weekje logeren op de afgelegen boerderij van hun grootouders in Pennsylvania. Ze ontdekken echter al snel dat er iets mis is met hun familieleden. De kinderen ontdekken verontrustende zaken bij hun opa en oma en het veilig thuis komen lijkt steeds moeilijker te worden.

The Visit (Ed Oxenbould)

The Visit is een horrorfilm van regisseur M. Night Shyamalan. Na een paar knallers valt films (The Sixth Sense, Signs) vielen zijn nieuwe films regelmatig tegen. Het lukte hem recent week om met de serie Wayward Pines een goede productie neer te zetten. En ook The Visit is een titel om zeker te gaan kijken.

Het begint allemaal redelijk onschuldig, tijdens het weekje logeren bij opa en oma filmt Becca (gespeeld door Olivia DeJonge) alles. Hun moeder heeft d’r ouders al niet meer gezien sinds ze er met een (veel oudere) highschool-leraar vandoor ging. Becca wil een documentaire maken om de familie weer dichterbij elkaar te brengen, en gaat op zoek naar de vraag wat er nu precies op de dag van het vertrek is gebeurd. Dit blijkt echter niet zo makkelijk, en de grootouders blijken maar vreemde mensen… Waarom loopt oma ’s nachts rond, wat doet opa in dat schuurtje en waarom willen ze niet praten over vroeger?

The Visit (Olivia DeJonge)

The Visit ontwikkelt zich als een spannende tienerfilm, maar stopt daar niet. Het plot van Shyamalan ontwikkeld zich daarna verder en wordt behoorlijk creepy. Gelukkig is er niet voor gekozen om er een found footage-film van te maken. Becca en Tyler wordt prachtig neergezet door de jonge acteurs Olivia DeJonge en Ed Oxenbould, maar ook de ingewikkelde rollen van de grootouders zijn overtuigend gespeeld door Deanna Dunagan en Peter McRobbie.

Sterren: 4 / 5

The Visit is sinds vandaag verkrijgbaar op blu-ray en dvd. De DVD bevat qua extra’s Deleted scenes en een Alternate ending. Koop je de blu-ray, dan krijg je er nog twee extra: The Making of The Visit en Becca’s Photos. Aardig, maar niet hele interessante stukken, in tegenstelling tot de film zelf.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Recensie The Visit (M. Night Shyamalan, 2015)”

 1. Gave film! De combinatie van humor en horror is voor mij precies goed. Opbouw is goed, van begin tot eind boeiend. Acteerwerk ook helemaal prima. Heeft z’n schrikmomenten, maar leunt er niet zo zwaar op als de meeste films die tegenwoordig uitkomen.

  Samen met It Follows vond ik dit echt een verademing tussen alle Paranormal Activity en aanverwante films die de laatste jaren uitkomen. Weer eens echt genoten van moderne horrorfilms.

  Beantwoorden
   • **Spoilers**

    Ik vond het allemaal een beetje slapjes. De scene onder het huis bv vond ik eerder vervelend dan eng. En als oma er dan onder vandaan komt blijkt er opeens niets aan de hand te zijn. En ik vind dat de film daar ook erg lang mee door gaat. Er gebeuren dingen(spanningsopbouw van het schuurtje bv.), maar elke keer blijkt er weer niets aan de hand te zijn. Wat ik ook tenenkrommend vond was de scene waar het meisje in de kamer wordt gezet waar oma ook is. Het meisje springt dan op het bed en oma gaat er onder zitten en probeert haar dan vanaf daar te pakken?!? En dan vond ik de film ook nog erg langzaam op gang komen en ik vond het einde ook niet erg sterk. Nee, dit was niet echt mijn kopje thee…

    Beantwoorden

Plaats een reactie